Mattias Johansson

27 januari, 2012 |

Mattias Johansson klar för AZ Alkmaar

Mattias Johansson klar för AZ Alkmaar

I dag har Kalmar FF och AZ Alkmaar kommit överens om en övergång för 19-årige Mattias Johansson från Kalmar FF till Alkmaar. Mattias befinner sig just nu nere i Alkmaar där han genomgått den obligatoriska läkarundersökningen som sker innan han kan skriva på sitt personliga kontrakt med den holländska klubben.

Mattias som kom till Kalmar FF från moderföreningen IF Hallby 2008 har under sin tid i föreningen hunnit med 41 allsvenska matcher sedan debuten hemma på Fredriksskans mot GAIS 2009. Mattias har dessutom tagit steget in i det svenska U21-landslaget och 2011 fick han bland annat priset som ”Månadens Tipselitspelare” för april.

Tre snabba frågor till Mattias Johansson om flytten till AZ Alkmaar

Hur känns det nu när allt är klart med AZ Alkmaar?
– Givetvis känns de bra. Jag känner mig redo för en större utmaning och på förhand känns AZ som ett perfekt alternativ för mig, deras fotboll är mycket omställningar och man mot man spel. Det gillar jag! Samtidigt är självklart tråkigt att lämna laget när jag trivs så otroligt bra både på och vid sidan av planen, men så är det i den här branschen. Kalmar FF som klubb måste såklart också sälja spelare för att få ihop ekonomin så jag hoppas det är nöjda med övergången rent ekonomiskt också.

Du kom 2008 till Kalmar FF och debuterade i allsvenskan året efter. Hur vill du sammanfatta din tid i KFF?
– Min tid i Kalmar har varit overkligt bra, jag har trivts som fisken i vattnet. Är otroligt tacksam för all hjälp, tips och råd man har fått. Kjell Nyberg har hjälpt mig grymt mycket med försvarsspelet och det har jag han att tacka för och det kommer jag ta med mig till AZ och ha stor nytta av. Och vad vore Kalmar FF utan Kjell Svensson? Världens bästa sjukgymnast som med sin tejp kan lösa alla problem!
Och stor eloge till alla fans som finns där på matcherna, oavsett vilken form vi varit i, ni är guld värda.

Vad tar du med från Kalmar FF?
– Mycket, väldigt mycket. Det är i KFF jag utvecklades till den spelare jag är idag, miljön har passat mig utmärkt. Att i lugn och ro få utvecklas i sin egen takt utan all media som är där och sätter press osv. Kalmar FF har växt till laget i mitt hjärta. Och om jag skulle få ta med mig något mer? tjaa.. Vore inte fel att Thorbjörnsson hängde med ner till Holland!

Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson
-Tack vare sin ambitiösa inställning och vilja att utvecklas slog sig Mattias tidigt in i vår startelva. Transfern till AZ är ännu ett kvitto på vilken bra miljö det är i Kalmar FF för unga spelare att utvecklas i.
Jag vill passa på att ge Kjell Nyberg en eloge för att han tidigt förstod Mattias potential och såg till att han kom till Kalmar FF.

Kalmar FF tackar Mattias för hans fina insatser i föreningen och önskar honom välkommen tillbaka i framtiden.

Annons