Maximus Enqvist ansluter till Kalmar FF:s akademi

6 juli, 2024 | Nyhet

15-årige anfallaren Maximus Enqvist ansluter till Kalmar FF:s akademi och kommer närmast från Aris Limassol F.C.

Under sin tid på Cypern fick Maximus vara med och vinna ligan två gånger samt den cypriotiska cupen vid två tillfällen. Totalt blev det 53 matcher för Aris där han gjorde 42 mål vilket belönades med en plats i det svenska U15-landslaget. 

Maximus, hur känns det att komma till Kalmar FF?
– Det känns väldigt bra att få den här möjligheten att komma till Kalmar och Kalmar FF:s akademi. De har en bra plan för mig och jag känner det är ett bra steg i min utveckling för att nå mina uppsatta mål att en dag bli proffs. Jag ser verkligen fram emot att komma igång och det ska bli kul att få träffa alla nya lagkamrater. 

Vad har du att säga om din tid i Aris och din utveckling där?
– Det var en fantastisk tid i Aris. Tränarna gav mig goda råd och hjälpte mig att bli den jag är idag. Jag känner verkligen att jag har utvecklats på ett bra sätt och blivit en bättre fotbollsspelare under min tid där. 

Vad har du fått för bild av föreningen så här långt? 
– Kalmar FF är en jättebra förening för unga spelare och jag tror det är ett väldigt bra steg för mig. Jag är övertygad om att de kan hjälpa mig att bli ännu bättre.

Du var med på rikslägret i Halmstad nu för pojkar födda 2009. Hur skulle du vilja summera de dagarna du hade där?
– Jag tycker det var ett väldigt bra läger med många duktiga spelare. Det var ett högt tempo under de här dagarna vilket har varit nyttigt för att fortsätta pusha sig själv framåt. 

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som fotbollsspelare? 
– Jag är anfallare som älskar göra mål. Men jag kan även användas som en ”droppande” anfallare och vara med i uppbyggnadsfasen. Jag är en spelare som jobbar hårt och försöker alltid göra det som är bäst för laget. 

Maximus Enqvist
Position: Anfallare
Född: 2009

Annons