Maxwell på plats i Kalmar

22 mars, 2019 | Okategoriserade

Tidigt idag på morgonen kom det senaste nyförvärvet, Maxwell, fram till Kalmar. Efter en lång resa från Brasilien kom han till Guldfågeln Arena under fredagseftermiddagen och kollade in sin nya miljö för första gången.

– Det känns väldigt bra att vara här. Jag känner bara glädje och det är första gången jag är i Europa. Nu ser jag fram emot att få ta på mig Kalmar FF-tröjan och hjälpa laget till att nå framgångar ute på fotbollsplanen, säger Maxwell.

Maxwell har varit mitt uppe i brasilianska stadsmästerskapen med sin senaste klubb Resende och kände en stor nyfikenhet när han fick höra om intresset från Kalmar FF för första gången.

– När jag fick höra att Kalmar FF var intresserade av att värva mig kände jag en stor nyfikenhet och glädje. Det har alltid varit en dröm för mig och min pappa att jag en dag ska spela ute i Europa. Därför tvekade jag inte en sekund när Kalmar hörde av sig. Jag pratade med min agent och sa att det var hit jag ville nästan omgående.  

Innan han skrev på papprena tog han kontakt med både Rafinha och Romario i Kalmar FF för att få en bild av vad som väntade i Sverige. Och det var endast positiva omdömen han fick höra.

– När vi pratade hade de endast positiva saker att säga om föreningen och det är klart att det underlättar för mig att fatta beslutet om att komma hit. Samtidigt vill jag skapa mina egna intryck av vad Kalmar FF är och står för. Men det gav mig en trygghet och en bra magkänsla över vad som väntar, säger Maxwell.

Efter 7 mål på 14 matcher i brasilianska mästerskapen kommer han till Kalmar i bra form och känner att han kan gå in och spela direkt om han får möjligheten.

– Vi började försäsongen med Resende i november och startade matcherna i december. Sedan har vi kört på med matcher fram tills nu. Jag skulle säga att min form är så bra som den kan vara eftersom jag är mitt uppe i säsong.

Förutom att vara en bra målskytt och duktig avslutare besitter han fler egenskaper ute på planen som han hoppas kunna hjälpa laget med.  

– Jag är snabb, har bra avslut och är stark i en mot en-situationer. Jag ser även mig själv som en spelare som jobbar hårt för laget.

Avslutningsvis skickar Maxwell med en hälsning till Kalmar FF:s supportrar där han vill lyfta fram att det finns en stor hunger för att skapa någonting bra under sin tid här i Kalmar.

– Jag vill rikta ett stort tack till föreningen som har gett mig möjligheten att få chansen i Kalmar FF. Sedan vill jag även säga att det kommer finnas ett stort engagemang från min sida att hjälpa föreningen att nå framgångar. Jag kommer kämpa hårt för att göra supportrarna glada, avslutar Maxwell.

Annons