McDonald tvåmålsskytt – sänkte AIK

18 februari, 2012 |

Jonathan McDonald tvåmålsskytt när Kalmar FF besegrade AIK med 2-0 på Skytteholms IP

Förra veckan hyllad målsskytt i 3-0-segern över Åtvidabergs FF. I eftermiddag slog nyförvärvet Jonathan McDonald till igen och stod för båda målen när Kalmar FF besegrade AIK med 2-0 i en träningsmatch på Skytteholms IP i Solna.

I dagens träningsmatch mot den allsvenska kollegan AIK kom tredje raka segern på försäsongen och stor matchvinnare blev Jonathan McDonald som återigen fick förtroendet på topp tillsammans med Daniel Mendes. McDonald tackade för förtroendet genom att göra sitt andra och tredje mål i den rödvita tröjan.

Jonathan McDonald inledde målskyttet i den 35:e minuten när han från nära håll kunde stöta bollen i mål efter ett lågt högerinlägg från Papa Diouf. Målet stod sig till pausvilan i en halvlek som KFF hade kraftigt bollinnehav och skapade mest målchanser. Hemmalaget reducerades också till 10 spelare efter att anfallaren Alhassan Kamara blivit utvisad i den 40:e minuten.

I andra halvlek fortsatte KFF visa upp ett bra försvarsspel och ett framgångsrikt anfallsspel och hemmalaget bjöds inte på många chanser framför Petter Wastå som gjorde en bra insats mellan stolparna.

Jonathans andra fullträff  kom i den 52:e minuten. Kristoffer Fagercrantz bröt bollen på mitten och skickade upp bollen mot McDonald som sprang ifrån sin försvarare. Första skottet räddades av AIK-målvakten Kyriakos Stamatopoulo och på den efterföljande returen kunde McDonald placera bollen i mål.

Nanne Bergstrand luftade sju av åtta avbytare efter paus, men tvingades också göra ett obestämt byte i första halvlek då högerbacken Mats Solheim i den 25:e minuten bars ut på bår efter en smäll mot knäet. Hur allvarligt det är fortfarande oklart.