Mortensen lämnar Kalmar FF för spel i FC Groningen

13 maj, 2022 | Nyhet

Idag blev det klart att FC Groningen använder den option som fanns i låneavtalet och köper loss Alex Mortensen från Kalmar FF.

Alex Mortensen
– Jag har fått möjligheten att bli utköpt av FC Groningen och efter semestern ansluter jag till A-truppen. Detta är jätteroligt och det hade inte varit möjligt utan den utbildning och gemenskap jag fått i Kalmar FF. Nu är staden Groningen mitt hem, det är en stor ära att ha fått debutera i Eredivisie och att få ett A-kontrakt. Livet är långt, Kalmar är mitt lag och jag hoppas få möjligheten att komma tillbaka och ge allt för Sydostkurvan någon gång i min karriär! 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Vi vill gratulera Alex till att FC Groningen använder den option som fanns i låneavtalet och övergången träder i kraft omgående. Det är kul att spelare kan gå olika vägar. Han går i princip direkt från akademin till en A-trupp i högstaligan i Nederländerna. Ett enormt driv från Alex under många år har gett honom den här möjligheten. Vi önskar honom all lycka i sin nya förening och vi ser fram emot att träffas igen.

Annons