Mortensen tremålsskytt i U19-seger

25 september, 2020 | Nyhet

Det blev seger för Kalmar FF:s U19-lag i kvällens match mot Mjällby AIF på Gasten IP med 5-3.

Festim Pasho efter matchen
– Väldigt nöjd med vårt försvarsspel under den första halvleken. Jag tycker vi sorterar bort Mjällbys speluppbyggnad på ett bra sätt där vi främst har bra duellspel samt ger varandra bra understöd och på detta vis kan vinna väldigt många andrabollar. Offensivt har vi en hel del boll. Men vi är alltför sällan vertikala i vårt genombrottsspel och spelar runt och utanför Mjällbys defensiva organisation. De gånger vi spelar igenom vertikalt skapar vi fina attacker och målchanser. Vårt mål tillkommer på en hörna och en omställning.

– Första 15 minuterna av andra halvek är sig likt och vi gör ett väldigt vackert 3-0- mål där Alex Mortensen avslutar anfallet fint. Sista 30 är jag missnöjd med vår prestation. Vi tappar initiativförmåga och slutar kommunicera samt att vara tydliga mot varandra. Såväl defensivt som offensivt. Detta i kombination med att Mjällby under denna period är bra, vilket sätter oss i större problem.

– Bra kollektivt i ca 60 minuter. Individuellt tycker jag att Alex Mortensen, Arton Podrimcaku, Anton Ekeroth samt Isak Vidjeskog gör fina insatser.

Mål
1-0, Alex Mortensen, ass Isak Vidjeskog (14 min)
2-0, Anton Ekeroth, ass Noah Ekberg (24 min)
3-0, Alex Mortensen, ass Moustafa Benshi (48 min)
4-0, Moustafa Benshi, ass Victor Backman (53 min)
4-1, Mjällby AIF, (60 min)
5-1, Alex Mortensen, ass Isak Vidjeskog (64 min)
5-2, Mjällby AIF (75 min)
5-3, Mjällby AIF (85 min)

Startelva: Pontus Zvar, Elion Spahija, Elias Olsson, Sebastian Nilsson, Noah Ekberg, Victor Backman, Arton Podrimcaku, Anton Ekeroth, Moustafa Benshi, Alex Mortensen, Isak Vidjeskog

Ersättare: Felix Erngård, Elias Eliassi, Axel Svalling, Lucas Andrén Michailidis, Antonio Kujundzic, Jacob Andersson, Oscar Bouyer

Byten
35 min: Pontus Zvar ut, Felix Erngård in
60 min: Anton Ekeroth och Moustafa Benshi ut, Antonio Kujundzic och Lucas Andrén Michailidis in
65 min: Arton Podrimcaku och Alex Mortensen ut, Jacob Andersson och Elias Eliassi in

Foto taget av Fototjänster i Kalmar. Alla bilder från matchen kan du se här!

Bilder från fotbollsmatchen mellan U19 Kalmar FF – U19 Mjällby 200925
Annons