Motståndarkollen – Helsingborgs IF

24 oktober, 2009 |

Helsingborg borta och med en guldchans som försvann mot Örgryte för ett par omgångar sedan gäller det för KFF att avsluta säsongen snyggt.

Helsingborg borta och med en guldchans som försvann mot Örgryte för ett par omgångar sedan gäller det för KFF att avsluta säsongen snyggt.

Helsingborg har som vanligt ett namnkunnigt lag och har som vanligt inte fått till det där lilla extra som gör att man är med och slåss i den absoluta toppen. Istället är man och nosar KFF i bakhasorna i den allsvenska tabellen och det är ju naturligtvis av högsta intresse för de regerande Svenska mästarna att hålla undan HIF i jakten på en Europaplats.

Senast åkte Helsingborgarna på ett rejält bakslag mot ett Örgryte som verkligen hittat storformen i bottenstriden. 3-0 blev slutresultatet och Alvaro Santos var enligt rapporterna minst lika bra som när han nästan ensam defilerade KFF härförleden. Helsingborg å sin sida hade inför matchen ett allt annat än gynnsamt utgångsläge med Henke Larsson borta (satt inte ens på bänken) och med spelmotorn Marcus Lantz avstängd.  Dessutom hade man varken Andreas Landgren och Pär Hansson tillgängliga för spel.

Inför dagens match är förutsättningarna att Helsingborg måste satsa allt framåt i kampen om den sista åtråvärda Europaplatsen. Vinner KFF är det adjöss med den chansen för HIF. Vi brukar ha ruskigt svårt för Helsingborgarna på Olympia och vi kan räkna med ett offensivt hemmalag. Till den egna hemsidan säger tränare Bosse Nilsson att det stora frågetecknet efter debaclet mot Örgryte senast har varit försvarsspelet. Framåt är man kompakta nu när kort som Henke Larsson (inte slutat riktigt än) och Marcus Lantz åter är tillbaka. HIF kommer i dagens match att satsa på att försöka utnyttja ytorna i vårt försvar vid omställningar så det gäller att KFF kommer till spel med ett kompakt lag som inte blir för långt så att vi inte hamnar i en situation där Marcus Lantz får stå och peta in precisionspass till en djupledslöpande Henke Larsson.

Annons