Nanne Bergstrand klar för Kalmar FF

13 december, 2019 | Nyhet

Idag blev det klart att Nanne Bergstrand återvänder till Kalmar FF som huvudtränare för A-laget. Kontraktet är skrivet på 1+1 år. Onsdag den 8 januari håller han i årets första träningspass när laget startar upp försäsongen på Gasten IP. 

Nanne Bergstrand
– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i Kalmar FF och jag ser verkligen fram emot att sätta igång. Jag är väl medveten om uppgiften i att vara med och skapa stabilitet i föreningen. Det ska bli väldigt kul att jobba ihop med de personer som nu finns i verksamheten och tillsammans ska vi skapa ett starkt ledarteam som vill samma sak. Jag vill vara med och förmedla min kunskap till spelare och tränare där vi hela tiden tar steg framåt och gör det som är bäst för Kalmar FF. 

Jonas Persson, ordförande Kalmar FF
– Föreningen är inne i ett förändringsarbete med omorganisation och fokus på kostnadsbesparingar. Styrelsen bedömer att vi säsongen 2020 behöver stabilitet och trygghet i den sportsliga verksamheten. Vi har därför beslutat att prioritera en tränare som väl känner föreningen och som tidigare varit med om att utifrån knappa resurser bygga upp ett starkt och konkurrenskraftigt lag. 2020 kommer för Kalmar FF handla om att hänga kvar i allsvenskan samtidigt som arbetet med att stabilisera ekonomin fortgår. Nanne är den tränare som är mest lämpad för detta uppdrag.

Vill du lyssna till fler kommentarer om Nanne Bergstrands comeback i Kalmar FF, hur processen kring rekryteringen har sett ut och hur arbetet går vidare? Lyssna på första avsnittet av Kalmar FF-podden här nedan! Medverkande är Martin Bergvall Nilsson, Joachim Lantz och Nanne Bergstrand. 

Annons