Nenad målskytt mot Bröndby

24 februari, 2013 |

Kalmar FF fick med sig 1-1 hem från Köpenhamn

Bröndby inledde bäst i dagens träningsmatch och redan efter 40 sekunder skapade man ett riktigt bra läge. Backlinjen tappade bollen till en framrusande Oke Akpoveta men Etrit Berisha kunde avvärja friläget.

Kalmar FF tog sig in i matchen efter ett par spelade minuter och i den 11:e kunde man ta ledningen. Det var på en hörna från höger som målvakten boxade rakt till Nenad Djordjevic som klippte till direkt och gav KFF ledningen.

Bara sju minuter senare kunde Bröndby kvittera sedan Quincy Antipas tryckt in bollen intill Etrits vänstra stolpe på ett distansskott.   Kalmar FF hade två bra lägen att återta ledningen i första halvlek. Först var det Sebastian Andersson som var nära att stöta in Papa Dioufs inlägg i den 29:e minuten. Knappa fem minuter senare testade McDonald ett skott som Bröndbykepern höll på att tappa in i mål men bollen gick tätt utanför högra stolpen.

Andra halvlek inleddes även den med en bra målchans för Bröndby. Redan i den 48:e minuten fick Jens Larsen fritt skottläge från nära håll men bollen gick över Etrits ribba.

I den 82:a minuten fick Paulus Arajuuri sitt andra gula kort och kalmar FF fick spela sista 10 med en man mindre. Bröndby som spelat upp sig i andra jagade ett segermål men Etrit höll tätt och matchen slutade 1-1.

Nanne Bergstrand efter matchen
– Det här var en väldigt bra genomkörare eftersom underlaget var lite svårbemästrat och halt vilket gjorde att det blev mycket närkampsspel och högt tempo. Det  är den här typen av matcher man behöver för det får man ju inte på konstgräs.
Första halvtimmen är bra från vår sida sen tillåter vi don att vinna för mycket dueller och då tar dom över spelet. I andra halvlek så fortsätter en ganska kampbetonad fotboll. Återigen så gör vi mål på en fast situation och det är kul att se.