Nils Fröling avgjorde med drömmål mot Östersund

16 september, 2019 | Nyhet

Eftermiddagens match på Jämtkraft Arena slutade med seger, 2-1, efter att Nils Fröling tog på sig matchvinnarrollen och sänkte Östersund med två mål.

Det var viktiga poäng på spel i eftermiddagens match på Jämtkraft Arena där två lag möttes som var i desperat behov av poäng.

Kalmar FF inledde matchen bäst och tog tag i taktpinnen direkt, dock utan att skapa några jättefarliga målchanser framåt. Efter en halvtimme fick eftermiddagens stora lirare, Nils Fröling, bollen ute till vänster och drev in i straffområdet. I kamp med Dino Islamovic gick Fröling omkull. Domaren pekade på straffpunkten och gav rött kort till Östersundsanfallaren. Fram för att lägga straffen klev låneförvärvet från IFK Norrköping, Alexander Jakobsen. Tyvärr lyckades han dock inte förvalta straffsparken och sköt över. Fortfarande 0-0 i detta läget och Kalmar alltså med en man mer sista 60 minuterna.

Istället för Kalmar-ledning tog sig Östersund in i matchen och nio minuter senare var det dags för straff igen. Denna gång för hemmalaget på Jämtkraft Arena efter att Simon Kroon fallit i en duell med Jesper Manns. Samme Kroon, som blev fälld, gjorde inga misstag från elva meter och kunde rulla in 1-0 för hemmalaget, vilket även stod sig halvleken ut.

I andra halvlek fortsatte Kalmar dominera bollinnehavet och försökte hitta vägar för att ta sig förbi ett tajt försvarande Östersund som, med en man mindre, var mest fokuserade på defensiven och försökte såra Kalmar FF via kontringar.

I den 60:e matchminuten var det dags för Alexander Ahl-Holmström att göra comeack efter sin skadefrånvaro. Den unge anfallaren som drabbades av ett armbrott mot Hammarby den 4 augusti var tillbaka snabbare än väntat, vilket skulle visa sig bli en lyckoträff.

Tio minuter efter bytet når Alexander Ahl-Holmström högst på en hörna från Herman Hallberg. Nicken mot mål stoppas upp av ÖFK-backen Thomas Isherwood och domaren pekade på straffpunkten och utdömde därmed sin tredje straff för dagen. Denna gång klev Nils Fröling fram för att lägga straffen och gjorde inga misstag från elva meter. Kvitteringen var ett faktum och därefter började jakten på segermålet för Kalmar FF. Och unge Nils Fröling var inte klar för dagen på Jämtkraft Arena…

I den 83:e matchminuten fick han bollen utanför straffområdet och kunde med ett kanonskott från 25 meter sätta dit 2-1 bakom en chanslös Ali Keita i ÖFK-målet. Ett drömmål från den 20-årige anfallaren och ett oerhört viktigt mål för Kalmar FF.

En minut senare var han även nära att trycka dit 3-1 på ett friläge men stolpen var i vägen den gången. Resultatet stod sig matchen ut vilket innebär att Kalmar FF tar tre viktiga poäng i jakten på nytt avancemang. Segern innebär att man går upp på 21 inspelade poäng och nu väntar BK Häcken på Guldfågeln Arena nästa lördag.

Ett stort tack till alla tillresta supportrar som tog sig till Jämtkraft Arena idag för att lyfta fram Kalmar FF. Ni är helt fantastiska och vi är oerhört tacksamma för ert stöd!