Nu tar vi emot ansökningar till Kalmar FF:s första flicklag

15 mars, 2023 | Nyhet

Under vintern har planeringen pågått för fullt. Nu står det klart att de första träningarna för Kalmar FF:s flicklag startar i april månad.

Lucas Nilsson, akademichef
– Vi är oerhört glada att satsningen på flickverksamheten snart är igång. Det viktiga är att vi ser till att det blir en hållbar verksamhet på lång sikt och vi kommer därför att börja satsningen inom ramen för vår ungdomsverksamhet. Det är viktigt när vi startar ny verksamhet att vi kan säkerställa träningstider och utbildade ledare. Därför kommer vi bygga upp verksamheten underifrån i lugn takt och börjar därför med att skapa flicklag i åldern 5-6 år. Förhoppningen är att dessa flickor sedan fortsätter hos oss för lång tid framöver och att vi i lagom takt kan skapa en större flickverksamhet med fler lag.

– Vi kommer starta ett flicklag 5-6 år födda 2017/2018. Här är max 20 platser i laget. Vi har en kölista vi går efter. Har ni fotbollsintresserade barn så kan ni anmäla era barn via denna länken. Här finns även mer information om vår ungdomsverksamhet.

Markus Rosenlund, klubbchef
– Vi fortsätter vårt arbete enligt den femårsstrategi som beslutades på årsmötet 2022. Nu sätter vi vårt första flicklag på planen vilket känns fantastiskt bra.

Annons