Ny EM-kvalseger för KFF-duo

28 mars, 2013 |

P17/96-landslaget med bröderna Ramhorn besegrade Finland med 5-0 i Elite Round

Det svenska P17/96-landslaget besegrade på torsdagseftermiddagen Finland med klara 5-0 i Elite Round i Ungern. Christer Lipovac gjort ett äkta hattrick i den första halvleken och Valmir Berisha fyllt på med två mål i den andra halvleken.

På påskdagen spelar Sverige ren gruppfinal mot Ungern om en plats i sommarens EM-slutspel. För svensk del räcker det med oavgjort i kraft av bättre målskillnad.

Kalmar FF:s Sebastian och Johan Ramhorn, till vardags i tipselittruppen, fanns båda med i den svenska matchtruppen och precis som i tisdagens möte med Vitryssland fick Sebastian i eftermiddag spela hela matchen som vänsterback. Brorsan Johan fick agera inhoppare och byttes in sex minuter före full tid.

På påskdagen (söndag) väntar nu alltså ren gruppfinal mot Ungern och i potten ligger en plats i sommarens EM-slutspel som avgörs i Slovakien 5-17 maj.