Ny säkerhets- och evenemangsorganisation i Kalmar FF

10 mars, 2021 | Nyhet

Från och med den allsvenska hemmapremiären kommer Björn Andersson och Karl Holst utgöra grunden i föreningens evenemangs- och säkerhetsorganisation framöver. Detta i enlighet med de bestämmelser som finns för matcherna i Allsvenskan där varje lag ska ha en säkerhetsansvarig och en evenemangsansvarig.  

Björn har under flera år arbetat som säkerhetsansvarig i Kalmar FF och har mångårig erfarenhet av det arbete som utförs inför, under och efter våra matchevenemang. Karl har sedan 2019 arbetat ideellt som SLO i föreningen och kommer från och med 1 juni 2021 att arbeta med evenemang och säkerhet. I och med detta kommer Karl avsluta sin roll som SLO och föreningen kommer i samarbete med Supporterunionen påbörja arbetet med att rekrytera en ny SLO.

Markus Rosenlund, klubbchef Kalmar FF
– Vi behöver, som jag påtalat tidigare, värdera hur vi kan få bästa effekt på varje spenderad krona. Ett led i detta är att ta tillbaka evenemang och säkerhetsbitarna kring våra allsvenska matcher och på så sätt skapa en bättre ekonomi runt våra hemmamatcher. Jag är glad att vi nu har gjort klart med en intern säkerhets- och evenemangsorganisation i Kalmar FF som kommer arbeta med att arrangera våra matchevenemang under året. Tillsammans med Björn och Karl får vi möjligheten att på sikt utveckla våra evenemang samtidigt som vi får en besparing runt säkerheten gentemot tidigare år. 

Björn Andersson
– Jag ser framemot att få arbeta med evenemang och säkerhet igen i Kalmar FF och tillsammans med Karl Holst bygga en organisation för framtiden.

Karl Holst
–  Jag har i min roll som SLO haft möjligheten att se hur matchorganisationen fungerar och jag ser fram emot att tillsammans med Björn få fortsätta arbetet med att skapa säkra och attraktiva evenemang. 

Annons