Oavgjort i allsvenska premiären

12 april, 2021 | Nyhet

Ikväll var det äntligen dags för allsvensk premiär när Kalmar FF tog emot Östersunds FK på Guldfågeln Arena. Kalmar FF inledde matchen bäst och var närmast att spräcka nollan under den första halvleken. Isak Magnusson prövade från nära håll, efter kvarten spelad, och Filip Sachpekidis högg på returen. Ali Keita var dock bra med i Östersundsmålet och kunde avvärja med hjälp av stolpen.

Strax därefter fick Jonathan Ring en ny bra möjlighet innanför straffområdet men skottet blockades av ÖFK-försvarare. 0-0 stod sig till paus med mersmak för Kalmar FF inför den andra halvleken.

Strax innan paus tvingades KFF till ett byte där Jonathan Ring klev av och ersattes av nyförvärvet Oliver Berg.

Kalmar FF kom ut piggt även till den andra halvleken och skapade ett fint läge redan efter två minuters spel. Efter en fin löpning på vänsterkanten av Filip Sachpekidis hittade han fram till Carl Gustafsson centralt i straffområdet som gick på avslut. Men skottet blockades av ÖFK-försvararen Eirik Haugan.

Tjugo minuter senare fick Östersund en farlig omställning där anfallaren Blair Turgott kom helt fri med Lucas Hägg-Johansson men rullade bollen utanför.

Kvällens premiär på Guldfågeln Arena slutade mållöst och för KFF:s del väntar nu den allsvenska nykomlingen Degerfors IF i nästa omgång på Stora Valla.

Noterbart från kvällens match är även att Elias Olsson (17 år) och Noah Shamoun (18 år) fick göra sina allsvenska debuter. Efter lång skadefrånvaro fick vi även se Henrik Löfkvist göra allsvensk comeback i den 81:a matchminuten när han byttes in istället för Lars Saetra.