Oavgjort mot AIK på Fredriksskans

3 mars, 2024 | Nyhet

Kalmar FF tog emot AIK på Fredriksskans IP i den avgörande matchen i Svenska cupen. Det blev tyvärr ett oavgjort resultat i matchen vilket innebär att cupäventyret är slut för denna gången.

Matchens första hörna tog Jacob Trenskow hand om i den 3:e minuten och lyfte in bollen mot Lars Saetra som var nära att nicka in bollen men Nordfeldt gjorde en fin räddning.

Axel Lindahl drev upp bollen på högerkanten i den 6:e minuten och gav bollen till Robert Gojani som lyfte in bollen i straffområdet men AIK kunde rensa undan den gången. KFF fortsatte att skapa chanser i den 9:e minuten när Simon Skrabb avslutade på täckande AIK-försvarare och Melker Hallbergs avslut gick över. AIK stack igenom med en chans i den 11:e minuten på en kontring men Jakob Kindberg tog hand om bollen.

Första kvarten av den första halvleken var det KFF som styrde matchbilden med sitt bollinnehav. I den 16:e minuten kombinerade man sig fram centralt men Melker Hallbergs skott blev enkelt för Nordfeldt att rädda. I den 21:a minuten skapar KFF en hörna. Den gick mot Lars Saetra men AIK kunde nicka undan men KFF behöll trycket på AIKs planhalva. I den 28:e minuten fick KFF en frispark som Simon Skrabb sköt över ribban.

AIK fick en chans i den 32:a minuten där man spelade in bollen från höger till Celina men Jakob Kindberg gjorde en fin räddning. I den 41:a minuten kommer matchens första mål där AIK tar ledningen med 0-1 genom Modesto efter ett skott i straffområdet.

KFF fortsatte med sitt bollinnehav efter AIKs ledningsmål och skapade en chans på stopptid i den första halvlek på en hörna från höger. Jacob Trenskow lyfte in bollen mot Romario som fick ett inkast som Simon Skrabb kastade mot straffområdet. AIK kunde skicka undan bollen och skapa en kontring men Jakob Kindberg tog hand om bollen. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 0-1 till AIK.

Den andra halvleken började med att AIK skapade en hörna som KFF nickade undan. I den 48:e minuten fick Pittas på ett skott utanför straffområdet som Jakob Kindberg klarade. I den 53:e minuten började KFF få till längre anfall på offensiv planhalva. Axel Lindahl och Jacob Trenskow spelade sig fram på högerkanten och skapade en hörna.

Simon Skrabb drev fram med bollen centralt i den 60:e minuten men inspelet till Jacob Trenskow blev för långt. KFF skulle kvittera till 1-1 i den 66:e minuten när bollen efter ett fint anfall tillslut landade hos Jacob Trenskow som placerade bollen fint i det högra hörnet.

I den 69:e minuten tappade KFF bollen på högerkanten och Pittas avslutade utanför straffområdet men Jakob Kindberg kunde rädda enkelt. KFF hade därefter en period där man kom fram fint offensivt framförallt på högerkanten. I den 74:e minuten skulle man dock tappa bollen centralt och AIK kunde återigen kontra men Jakob Kindberg klarade även det avslutet.

I den 79:e minuten skapade KFF ett fint anfall där Robert Gojani fick bollen centralt och avslutade strax utanför. KFF skapade även en hörna i den 87:e minuten som Melker Hallberg lyfte in i straffområdet. Efter en tilltrasslad situation blev det frispark till AIK. I 89:e minuten fick AIK en hörna från höger och försökte sig på en kort variant men Magashy kunde sno åt sig bollen och vända spelet.

I slutet av den andra halvleken handlade det om forcering för KFFs del för att gå vidare i cupspelet. Simon Skrabb skapade en hörna i den 92:a minuten men AIK kunde rensa undan. I samma minut fick Jacob Trenskow bollen på högerkanten och lyfte in bollen mot Lars Saetra som nickade rakt på Nordfeldt.

Det blev inga fler mål i matchen vilket innebär att KFF har spelat färdigt i Svenska cupen för denna gången. Tack till alla rödvita supportrar som var på plats på Fredriksskans och stöttade oss.