Oavgjort mot Arsenal Tula

8 februari, 2019 |

Det blev oavgjort, 1-1,  i den första matchen på träningslägret i Belek mot Arsenal Tula. Den ryska ligaelvan tog ledningen i den 30:e matchminuten genom anfallaren Luka Djordjevic. I den 83:e matchminuten fixade sedan nyförvärvet Fidan Aliti kvitteringen för Kalmar FF med ett nickmål på hörna, slagen av Mahmoud Eid.

Spelmässigt blev det en jämn första halvlek där Kalmar FF skapade matchens första målchans efter sju minuter där Piotr Johansson tog sig loss på högerkanten och hittade in till Papa Diouf i straffområdet som så när kunde skicka in ledningsmålet.

Istället för mål där kom Arsenal Tula loss innanför straffområdet i den 30:e matchminuten och placerade in 1-0 för det ryska laget med ett lågt placerat skott i ena hörnet bakom Lucas Hägg-Johansson.

Resultatet stod sig halvleken ut och sammanfattningsvis var det 45 minuter med få målchanser åt bägge hållen. Arsenal Tula tog över matchen efter ledningsmålet och hade ett stort bollinnehav där Kalmar FF mest fick rikta in sig på försvarsspel.

I den andra halvleken är det ett mer aggressivt Kalmar FF som kommer ut på banan och försöker äta sig in i matchen. Bollinnehavet jämnas ut något men inget av lagen lyckas skapa några farliga målchanser.

Kvitteringschansen skulle dock till slut dyka upp för Kalmar FF och det var ett nyförvärv som tog vara på möjligheten. I den 83:e matchminuten ordnar man fram en hörna från höger som slogs av Mahmoud Eid. I straffområdet fanns debutanten Fidan Aliti som nådde högst i en duell och kunde nicka in kvitteringen. Hans första mål i KFF-tröjan som ledde till en poäng i den första träningsmatchen på lägret i Belek.

Nästa match för Kalmar FF spelas nu på tisdag då det ukrainska laget Zorya Luhansk väntar. Matchen sänds som vanligt direkt på barometern.se.

Mål
Kalmar FF: Fidan Aliti (83´)
Arsenal Tula: Luka Djordjevic (30´)

Byten
45 min: Rasmus Elm ut- Adam Hellborg in
62 min: Viktor Agardius ut- Chima Akas in
76 min: Romario ut- Måns Söderqvist in
76 min: Piotr Johansson ut- Adrian Edqvist in
82 min: Papa Diouf ut- Isak Magnusson in

Kalmar FF:s startelva (3-5-2): Lucas Hägg-Johansson – Emin Nouri, Viktor Elm, Fidan Aliti – Piotr Johansson(ut 76´), Romario (ut 76´), Rasmus Elm(ut 45´), Herman Hallberg, Viktor Agardius (ut 62´)– Mahmoud Eid, Papa Diouf (ut 82´).

Bänk: Johan Stenmark, Malte Persson, Henrik Löfkvist, Chima Akas (in 62´), Adrian Edqvist (in 76´), Måns Söderqvist (in 76´), Isak Magnusson (in 82´), Adam Hellborg
(in 45´), Hampus Strömgren.

Saknades: Chidiebere Nwakali (sjuk), Rafinha (ljumske), Filip Sachpekidis (baksida lår), Nils Fröling (rehabträning), York Rafael (rehabträning), Alexander Ahl-Holmström (sjuk).