Oavgjort mot Blåvitt

18 april, 2016 |

Ole Söderbergs dubbelräddning på tilläggstid blev matchavgörande när Kalmar FF räddade en poäng borta mot IFK Göteborg

Kalmar FF kom till Göteborg med ett stärkt självförtroende efter 3-2 segern senast mot Elfsborg men redan efter 30 sekunder kunde självförtroendet fått sig en rejäl törn när Ölänningen Gustav Engvall prickade insidan av Ole Söderbergs stolpe.

Istället för ett tidigt underläge kunde Kalmar ta tag i taktpinnen då Ismael och Romario styrde och ställde på planen. I den sjunde minuten kunde också KFF ta ledningen på efterspelet av en hörna då Tobias Eriksson höll sig framme och slog in bollen i mål bakom John Alvbåge.

KFF var det klart bättre laget under den första halvleken och hade en rättvist ledningen när lagen gick till halvtidsvila

Omdiskuterad straff
Direkt i den andra halvleken hamnar Marko Biskupovic i en kampsituation som slutar med att domaren Johan Hamlin först pekar på straffpunkten och sedan visar ut Marko som i situationen fick sitt andra gula kort.

Efter att domaren Hamlin fått se bilder på straffsituationen i efterhand blir han tveksam.
– Jag kände att det var straff där och då, men nu är känslan inte lika klar som när jag var på planen, säger Johan Hamlin till Cmore sport.

Emil Salomonsson har inga problem att förvalta straffsparken när han skjuter Blåvitt in i matchen – nu men en man mer på planen.

Kalmar FF kan dock med en man mindre i dryga 40 minuter hålla undan för Blåvitts anstormning och mycket tack vare Ole Söderberg som i slutet av matchen stod för en riktigt matchavgörande dubbelräddning och blev poängräddare för KFF.

Henrik Rydström efter matchen
– Vi är klart bättre än Göteborg i första halvlek. I den andra förändrats förutsättningarna radikalt och vi får försvara oss mer eller mindre hela halvleken, killarna gör det fantastiskt bra och kämpar för varandra in i det sista.