Oavgjort mot Falkenberg

1 juni, 2019 | Nyhet, Okategoriserade

Eftermiddagens match mot Falkenbergs FF slutade 0-0 inför 3307 åskådare på Falcon Alkoholfri Arena. Matchen var den sista innan uppehållet och nu väntar en månads uppehåll i Allsvenskan innan det är återstart den 1 juli borta mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena.

Falkenberg inledde matchen piggast och skapade matchens farligaste målchans efter tio minuters spel. En hörna från vänster letade sig fram till hemmalagets mittback Carl Johansson som så när kunde nicka in ledningsmålet för Falkenberg. Men bollen gick precis utanför Lucas Hägg-Johanssons vänstra stolpe.

Efter kvarten spelad kunde Kalmar FF äta sig in i matchen och dominera matchen med ett stort bollinnehav. Dock utan att skapa några jättefarliga målchanser framåt. Isak Magnusson var väldigt pigg på sin vänsterkant och såg till att skapa rejält med oreda i Falkenbergsförsvaret gång på gång. Han fick även den bästa målchansen för Kalmar FF:s del under den första halvleken när han drog förbi två försvarare och fick på ett bra avslut. Skottet blev dock aningen för högt och letade sig några centimeter över Falkenbergsmålet. I övrigt fick vi se en halvlek som präglades av mycket kamp och duellspel där 0-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsatte i linje med den första och båda lagen hade stora problem att skapa några målchanser offensivt. Närmast var Kalmar FF:s Nils Fröling som efter en fin aktion utanför straffområdet fick på ett lågt avslut där Johan Brattberg i Falkenbergsmålet stod för en bra räddning. På tilläggstid hade Falkenberg en boll över mållinjen men linjedomaren vinkade bort målet för offside, vilket var helt korrekt.

Startelva
Lucas Hägg-Johansson- Emin Nouri, Fidan Aliti, Viktor Agardius, Piotr Johansson, Romario, Rasmus Elm, Rafinha, Isak Magnusson, Mahmoud Eid, Nils Fröling

Avbytare
Viktor Noring, Henrik Löfkvist, Måns Söderqvist, York Rafael, Adrian Edqvist, Adam Hellborg, Maxwell

Byten
63 min: Isak Magnusson ut, Adrian Edqvist in
73 min: Nils Fröling ut, Maxwell in
77 min: Rafinha ut, Måns Söderqvist in

Ett stort tack till alla supportrar som stöttade oss på plats i Falkenberg idag och till alla er som varit med oss under vårsäsongen. Ert stöd betyder oerhört mycket för föreningen!