Oavgjort mot Hammarby IF

20 augusti, 2023 | Nyhet

Dagens hemmamatch mot Hammarby IF slutade 0-0 inför 8378 åskådare på Guldfågeln Arena.

Det var ett revanschsuget Kalmar FF som kom till dagens match efter förlusten senast mot IK Sirius på Studenternas IP. På andra sidan väntade Hammarby IF med två raka allsvenska segrar i bagaget.

Det var Kalmar FF som skapade matchens första målchans efter åtta minuters spel. Mileta Rajovic fick bollen utanför straffområdet och avslutade med vänsterfoten men Oliver Dovin i Hammarby-målet räddade. Nästa målchans kom efter 40 minuters spel när Simon Skrabb kom loss på vänsterkanten och gick på avslut från dålig vinkel. Hammarby-målvakten Oliver Dovin kunde avvärja igen och boxa ut bollen till en hörna. Sammantaget blev det en händelsefattig första halvlek där resultatet 0-0 stod sig till halvtidsvilan.

I den andra halvleken var det gästande Hammarby som kommer ut något starkare och skapade sin farligaste målchans i matchen hittills. Anton Kralj tog sig loss innanför straffområdet och gick på avslut men skottet räddades enkelt av KFF-keepern Ricardo Friedrich. I den 61:a matchminuten fick Hammarbys Adi Nalic ett kontringsläge och gick sedan på avslut strax utanför straffområdet. Ricardo Friedrich stod för en riktigt bra räddning och såg till att nollan var intakt.

Matchen slutade mållöst och resultatet innebär att Kalmar FF tar sig upp på en åttonde plats i den allsvenska tabellen. Härnäst för Kalmar FF väntar IF Brommapojkarna på Grimsta IP, söndag den 27 augusti kl.15.00.