Oavgjort mot Helsingborgs IF

24 februari, 2019 |

Dagens träningsmatch mot Helsingborgs IF slutade 1-1 inför 773 åskådare på Gasten IP. Målskytt för Kalmar FF i den första halvleken var Papa Diouf. Helsingborg kunde sedan kvittera på straff i den 80:e matchminuten genom Andreas Granqvist.

Dagens träningsmatch mot Helsingborgs IF slutade 1-1 inför 773 åskådare på Gasten IP. Målskytt för Kalmar FF i den första halvleken var Papa Diouf. Helsingborg kunde sedan kvittera på straff i den 80:e matchminuten genom Andreas Granqvist.

Kalmar FF startade matchen starkt och visade att man var rejält taggade inför den här tillställningen på Gasten. Redan efter fem minuter skapade nyförvärvet York Rafael bekymmer för Helsingborgsförsvaret där han tvingade fram en frispark vid straffområdesgränsen. Rasmus Elm tog hand om frisparksläget och sköt ett lågt skott som räddades av inlånade HIF-målvakten Robin Streifert. 

Man fortsatte sedan att skapa flertalet lägen och i den 15:e matchminuten blev det utdelning för Kalmar FF. Papa Diouf fick bollen innanför straffområdet och skickade in 1-0 bakom en chanslös målvakt i Helsingborgs IF. Välförtjänt ledning för KFF och en bra start på matchen. 

Efter målet tar Helsingborgs över en del av bollinnehavet men KFF fortsätter skapa målchanser och är det klart bättre laget på Gasten IP denna söndagseftermiddag. Lagen går till halvtidsvila med ledning för Kalmar FF där det blev en hel del byten inför den andra halvleken. 

– Vi gör en bra första halvlek i alla delar. Både i försvar, anfall, omställningar och fasta situationer. Vi visar upp de sakerna vi jobbat på och gör det väldigt bra. Framåt skapar vi mer än våra motståndare och ser solida ut, säger Magnus Pehrsson om den första halvleken.

Andra halvlek startas återigen starkt och redan efter 25 sekunder är det nära att det rasslar till bakom Helsingborgsmålvakten när Måns Söderqvist får på ett avslut som touchas i ribban och ut till hörna.

– Jag tycker att starten av andra halvlek kändes lovande där vi fortsätter i samma anda som i den första halvleken. Därefter tycker jag dock att vi tappar initiativet den sista halvtimmen. Jag tycker det är ok i perioder att ligga lite lägre försvarsmässigt. Men jag kände att vi hade problem att göra något vettigt när vi väl hade bollen. Den delen av matchen är inte godkänd idag, säger Magnus Pehrsson.

Ju längre matchen lider tar matchen en annan vändning med alla byten som görs och HIF tar sig in i matchen, dock utan att skapa några farliga målchanser. Avslutningen blir ganska grinig och vi fick se ett fysiskt och hårt spel från bägge lage som påminde väldigt mycket om det vi fick se under träningslägret i Belek. Bland annat fick mittfältaren Isak Magnusson en rejäl smäll nere vid Kalmar FF:s bänk och tvingades till ett byte. Efter matchen var det dock lugnande besked från mittfältaren.

– Jag fick ett knä mot låret men det kändes bättre direkt efter slutsignalen. Det ska inte vara någon fara inför tisdagens match, säger Isak Magnusson. 

I den 80:e matchminuten tog sig HIF-anfallaren Rasmus Jönsson loss i Kalmar FF:s straffområde och hakades upp av Mahmoud Eid. Domaren pekade på straffpunkten och den efterföljande straffen togs om hand av mittbacken Andreas Granqvist som kunde sätta dit kvitteringen bakom Lucas Hägg-Johansson.

Matchen slutade 1-1 och kan summeras i två olika delar. Dels en andra halvlek där det finns klar förbättringspotential i det offensiva spelet. Men man visar även upp en första halvlek som kanske är det bästa laget presterat hittills i år. Något huvudtränare Magnus Pehrsson höll med om efter slutsignalen.

– Det tycker jag. Den stora skillnaden idag är väl att vi fick även fick till ett bättre anfallsspel och skapade en hel del målchanser i den första halvleken. De första 60 minuterna är ett klart fall framåt. 

Glädjande var också att Edvin Crona och Johan Arvidsson fick speltid under den andra halvleken efter oerhört fina insatser den senaste tiden i ungdomslaget. 

– Edvin och Johan har gjort det väldigt bra med U19 den senaste tiden och gjort mycket mål framåt. De har verkligen förtjänat att vara med här idag. Matchen blev tyvärr inte som vi hade planerat för Edvin där han fick spela wingback istället för forward eftersom Isak Magnusson tvingades utgå på grund av skada. Men det är två väldigt duktiga spelare som ska bli spännande att följa i KFF-tröjan framöver, avslutar Magnus Pehrsson.

I och med dagens match är Kalmar FF fortsatt obesegrade under försäsongen och tar härnäst emot Mjällby AIF, nu på tisdag kl.17.00 på Gasten IP. 

Mål
1-0: Diouf (15´)
1-1: Granqvist (Straff 80´)

Publik
773

Varningar
Kalmar FF: Rasmus Elm, Mahmoud Eid
Helsingborgs IF: Mohammed Abubakari, Rasmus Jönsson, Johan Persson, Max Svensson

Kalmar FF:s startelva (3-5-2):
Lucas Hägg-Johansson- Johan Stenmark, Viktor Elm, Viktor Agardius- Piotr Johansson, Romario, Rasmus Elm, Henrik Löfkvist, Chima Akas- Papa Diouf, York Rafael

Bänk: 
Hampus Strömgren, Adam Hellborg, Emin Nouri, Fidan Aliti, Herman Hallberg, Mahmoud Eid, Isak Magnusson, Måns Söderqvist, Adrian Edqvist, Edvin Crona Johan Arvidsson

Byten
45 min: Johan Stenmark ut, Fidan Aliti in
45 min: Viktor Agardius ut, Emin Nouri in
45 min: Piotr Johansson ut, Måns Söderqvist in
45 min: Romario ut, Adrian Edqvist in
45 min: Henrik Löfkvist ut, Herman Hallberg in
45 min: Chima Akas ut, Isak Magnusson in
45 min: York Rafael ut, Mahmoud Eid in
63 min: Viktor Elm ut, Adam Hellborg in
66 min: Rasmus Elm ut, Edvin Crona in
74 min: Isak Magnusson ut, Johan Arvidsson in

Annons