Oavgjort mot IFK Göteborg på Guldfågeln Arena

25 april, 2019 | Okategoriserade

Kvällens match mot IFK Göteborg slutade 1-1 (0-0) inför 4716 åskådare på Guldfågeln Arena. Kalmar FF såg länge ut att ta första hemmasegern efter Papa Dioufs ledningsmål i den 65:e matchminuten. Men med en minut kvar av ordinarie speltid kom kvitteringsmålet genom IFK Göteborgs mittback Andre Calisir.

Kalmar FF inledde matchen bäst och visade att det fanns en rejäl hunger att ta årets första hemmaseger inför hemmapubliken. Både Isak Magnusson och Fidan Aliti fick båda bra möjligheter att ge Kalmar ledningen men IFK Göteborgs målvakt stod för bra räddningar och såg till att första halvlek blev en mållös historia.

Efter paus blev det ombytta roller där bortalaget IFK Göteborg kom ut och tog över initiativet i matchen och stod för den klart vassaste målchansen hittills när Robin Söder nicklobbade i ribban. Istället för mål den gången var det Kalmar FF som kunde ta ledningen efter 65 minuters spel. Rasmus Elm fick bollen på egen planhalva och stod för en passning av yppersta världsklass till Isak Magnusson som fick till ett perfekt inlägg till Papa Diouf som kunde nicka in 1-0 till Kalmar FF. En ledning som såg ut att hålla hela vägen in i mål. Men i den 89:e matchminuten nådde mittbacken Andre Calisir högst på en hörna och kunde nicka in kvitteringen.

Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson efter matchen
– Det är så klart väldigt bittert att vi tappar en ledning som kändes väldigt trygg. Sedan finns det en besvikelse att vi är överbefolkade på första stolpen vid hörnan i slutet. Vi hade pratat innan matchen om att IFK Göteborg gärna söker bortre ytan i de lägena de väljer att slå den direkt. Då är det klart man blir  irriterad som tränare att vi tappar två poäng. Sammantaget tycker jag vi gör en godkänd insats utan att vara riktigt giftiga. Vi borde fått in bollen mer i straffområdet för att man ska vara helt nöjd med prestationen.

Resultatet gör att Kalmar FF nu befinner sig på en elfte plats efter fem spelade omgångar. Hela allsvenska tabellen finns att se här!

Kalmar FF- IFK Göteborg 1-1 (0-0)
Målskyttar: Diouf (65´) Calisir (89´)
Publik: 4716 åskådare

Startelvan
Lucas Hägg-Johansson, Piotr Johansson, Viktor Elm, Fidan Aliti- Isak Magnusson, Romario, Rasmus Elm, Mahmoud Eid, Chima Akas- Moestafa El Kabir, Papa Diouf

Avbytare
Hampus Strömgren, Viktor Agardius, Måns Söderqvist, Emin Nouri, Nils Fröling, Herman Hallberg, Maxwell

Byten
60 min: Moestafa El Kabir ut, Nils Fröling in
60 min: Mahmoud Eid ut, Herman Hallberg in
87 min: Rasmus Elm ut, Emin Nouri in