Oavgjort mot IFK Göteborg

13 augusti, 2020 | Nyhet

Kalmar FF kom in till kvällens match på Guldfågeln Arena med ett fint självförtroende, efter senaste segern mot BK Häcken, och ställde upp med samma startelva som sist. Det visade även sig i matchinledningen att det var Kalmar FF som var det piggare laget och spelade med mycket energi i såväl försvar som anfallsspel. Fem minuter in i matchen skapade man också matchens första målchans. Douglas Bergqvist kom runt på högerkanten och skickade in ett inlägg mot straffområdet. Erik Israelsson vann nickduellen men bollen smet strax över ribban.

Minuterna senare kom IFK Göteborg loss innanför straffområdet, genom Christian Kouakou, som fick till ett bra skott ur en svår vinkel och prickade ribban.

Det var dock Kalmar FF som till slut fick utdelning på en fin matchinledning. Med kvarten spelad letade sig Sebastian Rings inlägg fram till Erik Israelsson som nickade in sitt första mål för Kalmar FF sedan återkomsten.

Efter målet höll Kalmar FF uppe spelet väl och kontrollerade matchen på ett bra sätt. Men med halvtimmen spelad kom repliken från bortalaget efter en omställning, där Tobias Sana rullade in 1-1 på förarbete från Christian Kouakou. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken var det IFK Göteborg som kom ut med mest energi. August Erlingmark skapade halvlekens första målchans med ett bra läge innanför straffområdet men skottet smet utanför Lucas Hägg-Johanssons vänstra stolpe.

Tio minuter senare var det nära igen när ett inlägg kom in i straffområdet som Christan Kouakou styrde mot mål. Lucas Hägg-Johansson var dock bra med i Kalmar-målet och stod för en kanonräddning.

Med kvarten kvar kom sedan det gyllene läget för Kalmar FF att avgöra matchen. Nyinbytte Filip Sachpekidis löpte sig loss från sin motståndare och rullade snett inåt bakåt till York Rafael. Tyvärr kom bollen lite för långt ifrån honom och skottet gick utanför.

1-1 blev slutresultatet där lagen stod för varsin bra halvlek. Nästa match för Kalmar FF spelas nu på måndag då Östersunds FK väntar på bortaplan. Tack till alla supportrar som stöttat oss på olika sätt i samband med dagens match!

Kalmar FF:s assisterande tränare Stefan Larsson efter matchen
– Det är två olika ansikten i den här matchen. Vi står för en stark första halvlek och hamnar ganska ofta där vi vill hamna. Vi gör även ett väldigt bra jobb i vårt presspel. I andra halvlek är det lite ombytta roller där Göteborg ändrar om lite i deras förstapress. Vi hamnar lite fel och blir lite stillastående. Det leder till att Göteborg kan ta över kontrollen i matchen på ett bra sätt som gör det svårt för oss. I den passiviteten lyckas vi inte riktigt hitta rätt. Men vi krigar hela vägen in och får ett oavgjort resultat.