Oavgjort mot IFK Norrköping

16 maj, 2024 | Nyhet

Under torsdagskvällen tog Kalmar FF emot gästande IFK Norrköping på Guldfågeln Arena inför 4 171 åskådare. 

Under inledningen av matchen var det ganska mycket avvaktande spel. Inget av lagen ville bjuda på några ytor åt motståndarna. Matchens första målchans kom i den 6:e minuten när Prica sköt utanför. Efter en kvart spelad fick vi se KFF:s första chans efter ett fint anfall där Simon Skrabb tillslut hittade Jonathan Ring som sköt utanför. 

Gästerna skapade två chanser när matchen var 20 minuter gammal där Prica som var inblandad i det mesta i inledningen avlsutade utanför och Lushaku hade ett avslut på mål som Jakob Kindberg räddade.

I den 22:a minuten kom KFF:s bästa chans hittills i den första halvleken när Jakob Kindberg kastade ut bollen till Dino Islamovic som avancerade in i straffområdet där bollen tillslut hamnade hos Jacob Trenskow som sköt i mål men vinkades av för offside. I den 31:a minuten kom IFK Norrköping igenom KFF och man hittade Traustason som tagit sig in i straffområdet men vinkades också av för offside. 

Henrik Jensen hade satt in många offensiva spelare i sin startelva och vi fick se på bra samarbeten offensivt mellan Simon Skrabb och Dino Islamovic. KFF skapade en chans i den 41:a minuten när Simon Skrabb tog sig fram vänsterkanten och hittade in till Dino Islamovic som inte fick ordning på skottet. 

Gästerna skapade inte de farligaste chanserna men man försökte ställa frågor till KFF:s backlinje. I den 42:a minuten höll sig Prica framme i straffområdet för gästerna men Jakob Kindberg tog hand om bollen. 

I slutminuten av den första halvleken fick KFF en frispark som Jacob Trenskow lyfte in mot Dino Islamovic men han fick inte ordning på avslutet. Det var det sista som hände i den första halvleken och lagen gick till halvtidsvila med 0-0 på tavlan. 

IFK Norrköpings anfallare Prica som tog plats tillsammans med Nyman var en spelare man behövde han koll på. Gästerna skulle få jubla i den 49:e minuten när Prica kom fri med Kindberg och placerade in 0-1.

KFF skulle kvittera i den 51:e minuten när Jonathan Ring lyfte in en frispark till Dino Islamovic som nådde högst och nickade in 1-1. Jonathan Ring skulle få en chans några minuter senare.

I den 58:e minuten tog sig Kevin Jensen fram på vänsterkanten och hittade tillslut fram till Jonathan Ring som avslutade in till vänstra stolpen men Jansson hann ner och greppade bollen. 

Kevin Jensen var inblandad i mycket under matchen. När KFF fick en kontring efter att klockan passerat 60 minuter tog han sig fram på vänsterkanten men inspelet till Dino Islamovic blev för brant. Bara några minuter senare fick Rasmus Sjöstedt på ett skott utanför straffområdet som Jansson räddade ut till hörna. 

Kevin Jensen fick efter 70 minuter spelade i efterspelet av en hörna på ett farligt skott som smet precis utanför stolpen. I den 80:e minuten fick vi se KFF leverera ett fint anfall där bollen gick som på ett snöre men inspelet tog på en Norrköpingsspelare och i famnen på Jansson. 

I slutminuterna fick IFK Norrköping tryck mot Jakob Kindberg i målet. I den 91:a minuten fick Norrköping en chans men Nyman sköt över. Gästerna behöll bollinnehavet och försökte hitta igenom KFF-försvaret men inspelet gick till inkast för KFF. Gästerna fick ytterligare en chans i den 94:e minuten men Traustasons avslut gick över ribban. 

När domaren Al Hakim blåste av matchen skrevs slutresultatet till 1-1 efter mål av Prica för gästerna och Dino Islamovic för KFF. Vi vill rikta ett stort tack till alla rödvita supportrar som tog sig till Guldfågeln Arena för att stötta oss.

Nästa match för Kalmar FF är redan på söndag när vi gästar IFK Värnamo på Finnvedsvallen klockan 16:30. Häng med Supporterunionen till Värnamo, du bokar din plats till resan via kffsu.se.

Startelvan för Kalmar FF

Kindberg 

Hallberg – Saetra – Sjöstedt – Jafarpour

Skrabb – Gojani – Ring

Trenskow – Islamovic – Jensen

Bänken

Brolin (MV) – Gersbach – Jansson – Andersson – Magashy – Romario – Isa 

Text: Christoffer Karlström


Annons