Oavgjort på Guldfågeln Arena

22 september, 2019 | Matchrapport

Eftermiddagens match på Guldfågeln Arena mot BK Häcken slutade 1-1. Målskytt för Kalmar FF var lagkaptenen Viktor Elm som gjorde ledningsmålet i den 21:a matchminuten. Kvitteringen kom sedan med 25 minuter kvar att spela genom Kwame Kizito. Presskonferensen efter matchen hittar du här!

Det var Kalmar FF som kom ut piggast och visade att man ville mest hemma på Guldfågeln Arena. Efter tio minuters spel var både Fidan Aliti, Alexander Ahl-Holmström och Herman Hallberg nära att ge Kalmar ledningen. Inget mål de gångerna men man fortsatte pressa Häcken och till slut skulle utdelningen komma.

I den 21:a matchminuten slog Herman Hallberg en hörna från vänster. Lagkaptenen Viktor Elm nådde högst i straffområdet och kunde nicka in ledningsmålet, vilket även stod sig halvleken ut. Bra första halvlek från Kalmar FF där bortalaget hade en hel del att fundera på inför dem avslutande 45 minuterna.

I den andra halvleken är det BK Häcken kommer ut som det bättre laget och inleder bäst. Man kvitterar också efter 66 spelade minuter genom Kwame Kizito efter en omställning.

I slutet av matchen skapar båda lagen fina möjligheter till att avgöra. För Kalmars del var det Nils Fröling som gick på avslut ur dålig vinkel innanför straffområdet men skottet smet tätt utanför stolpen.

Poängen innebär att Kalmar FF går upp på en elfte plats i tabellen. Nästa hemmamatch spelas redan nu på tisdag när GIF Sundsvall kommer på besök till Guldfågeln Arena. Biljetter till den matchen köper du här!