Oavgjort på Guldfågeln Arena

28 september, 2020 | Nyhet

Mycket stod på spel när Varbergs BoIS ikväll gästade Guldfågeln Arena. Kalmar FF kom till spel utan mittbacken Fidan Aliti som var borta på grund av familjeskäl. Även lagkaptenen Viktor Elm saknades i startelvan och inledde matchen på bänken.

Första halvleken bestod av mycket kamp och en hel del avblåsningar. Det dröjde fram till den 25:e matchminuten innan vi fick se matchens första målchans. En vänsterhörna slagen från Sebastian Ring nådde fram till Erik Israelsson som nickade mot mål. Tyvärr blev den något för lös och en Varberg-försvarare kunde rensa undan.

Tio minuter senare kom bortalagets anfallare Astrit Seljmani in från kanten och gick på avslut innanför straffområdet. Ole Söderberg var dock bra med i Kalmarmålet och kunde avvärja den gången. 0-0 stod sig halvleken ut och det fanns en hel del att fundera på för bägge lagen inför de avslutande 45 minuterna.

I den andra halvleken dröjde det tre minuter innan vi skulle få se Kalmar FF öppna målskyttet i kvällens match på Guldfågeln Arena, efter en tillknäppt första halvlek. Isak Magnusson tog sig igenom Varbergsförsvaret och med ett perfekt avslut såg han till att skicka in sitt femte mål för säsongen.

Några minuter senare var det nära att Kalmar FF kunde utöka ledningen ytterligare. Isak Magnusson kom helt fri med Varbergs målvakt Stojan Lukic men fick tyvärr bollen för långt ifrån sig och läget rann ut i sanden. Istället för utökad ledning kunde Varberg minuterna senare utjämna till 1-1 efter ett inspel in mot straffområdet där Jon Birkfeldt tryckte in kvitteringen.

Med fem minuter kvar av matchen var bortalaget nära ett avgörande när Astrit Seljmani lyfte bollen över Ole Söderberg. Men i sista sekunden dök Johan Stenmark upp och kunde rensa undan på mållinjen.

Tack till alla som stöttat oss på olika sätt i samband med dagens match. Nu blickar vi framåt mot torsdagens cupmatch mot Asarums IF som spelas kl.19.00.

Startelva: Ole Söderberg, Piotr Johansson, Emin Nouri (k), Johan Stenmark, Sebastian Ring, Isak Magnusson, Erik Israelsson, Douglas Bergqvist, Romario, Isak Jansson, Filip Sachpekidis

Ersättare: Tobias Andersson (mv), Geir André Herrem, York Rafael, Gbenga Arokoyo, Carl Gustafsson, Viktor Elm, Edvin Crona

Byten:
70 min: York Rafael, Edvin Crona, Geir André Herrem in
Isak Magnusson, Isak Jansson, Filip Sachpekidis ut.
85 min: Sebastian Ring ut, Viktor Elm in