Oavgjort på Örjans Vall

26 september, 2024 | Nyhet

Kalmar FF och Halmstad kom till spel på Örjans Vall i något som benämnts som ett tidigt ångestmöte i årets Allsvenska. Det blåa hemmalaget var de som tog tag i taktpinnen i matchens inledning och får matchens första mål. Man kommer loss på vänsterkanten och slutligen är det Yannick Agnero som är sist på bollen och ger Halmstad ledningen med 1-0 efter knappt sju spelade minuter.

Kalmar får en halvchans strax efter Halmstads ledningsmål när Dino Islamovic drar till med tungt skott mot Tim Rönning i Halmstads mål.

Kalmar kommer loss efter cirka tretton minuter när Jonathan Ring slår en djupledspassning till Dino Islamovic som vinklar in kvitteringsbollen.

Matchen böljar fram och tillbaka under den första halvleken där Kalmar FF har väldigt mycket boll. Kalmar får sedan utdelning efter fyrtio minuters spel där Simon Skrabb får till ett inlägg som Dino Islamovic möter med pannan och sätter 1-2 till de rödvita.

I den andra halvleken börjar hemmalaget bäst och tar över bollinnehavet. Kalmar får ägna en större del av den andra halvlekens början till att försvara sig. Halmstad får utdelning när Jonathan Svedberg smeker in bollen från utanför straffområdet och upp i krysset via ribban.

Kalmar har svårt att komma till avslut i den andra halvleken när Halmstad innehar det mesta av bollinnehavet. Matchen har två ansikten där Kalmars första halvlek är bättre än den andra.

När domaren Rickard Sundell blåser av matchen lämnar Kalmar Örjans vall med en poäng i bagaget.

Vi vill tacka alla de som trotsade regnet och tog sig till Halmstad för att stötta Kalmar FF. Nästa match spelas redan nu på söndag när IF Elfsborg gästar Guldfågeln Arena kl.16:30. Biljetter till den matchen köper du via denna länken.

Text: Marcus Karlström