Oavgjort på Studenternas IP

1 maj, 2021 | Nyhet

Två lag som fått en bra start på årets allsvensk möttes under eftermiddagen på Studenternas IP. Och det var Kalmar som kom ut piggast till den första halvleken.

Genom Jonathan Ring skapade man matchens första målchans. Snyggt framspelad av Oliver Berg. Men avslutet blev för löst och Sirius-målvakten David Mitov-Nilsson kunde enkelt rädda. Minuten senare kom hemmalagets Christian Kouakou fri från dålig vinkel men Lucas Hägg-Johansson avvärjde utan problem.

Kalmar fortsatte spela bra med ett finurligt passningsspel och efter 23 minuters spel kom nästa målchans. Filip Sachpekidis byggde upp anfallet där Piotr Johansson till slut hittade in med ett inlägg mot straffområdet. Jonathan Ring nådde högst men nicken gick strax utanför. Tio minuter senare var det nära igen när Oliver Berg hoppade över passningen från Sebastian Ring och därefter blev frispelad från Jonathan Ring. Tyvärr fick han mottagningen för långt ifrån sig och läget rann ut i sanden. 0-0 i paus med fördel för Kalmar FF.

Den andra halvleken var sedan sju minuter gammal när en lång boll kom ner mot Kalmars backlinje som Henrik Löfkvist nickade undan. Men Sirius-spelaren Mohammed Saeid hann fram först på returen och placerade in 1-0 för hemmalaget. Det första insläppta målet för Kalmar FF i årets allsvenska.

Men repliken skulle komma. Nästintill omgående.

Carl Gustafsson hittade in med en passning till Oliver Berg på offensiv planhalva. Efter en fin framspelning stod Jonathan Ring för ett fint nummer när han placerade in kvitteringen. Otagbart för hemmalagets målvakt David Mitov Nilsson.

I den 73:e matchminuten kom sedan ytterligare ett gyllene läge att trycka dit ledningsmålet. Sebastian Ring skickade in ett långt inlägg mot straffområde där Lars Saetra dök upp vid bortre stolpen. Tyvärr fick han inte riktigt träff och bollen smet strax över.

Med minuten kvar fick Sirius lite press mot Kalmar-målet och skapade två skottlägen innanför straffområdet. Men Carl Gustafsson och Lars Saetra kastade sig uppoffrande och täckte undan. Det var även det sista som hände i matchen och båda lagen fick nöja sig med en poäng denna eftermiddag på Studenternas IP.

Startelva: Lucas Hägg-Johansson, Piotr Johansson, Lars Saetra, Douglas Bergqvist (29´), Henrik Löfkvist, Sebastian Ring, Romario (80´), Carl Gustafsson, Filip Sachpekidis (53), Oliver Berg, Jonathan Ring

Ersättare: Andersson (mv), Jansson (53´), Nouri, Magnusson, Backman, Olsson (29´), Fröling (80´)

210501 Kalmars assisterande tränare Rasmus Elm inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Kalmar den 1 maj 2021 i Uppsala. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0166