”Oerhört skönt att vara tillbaka”

20 september, 2020 | Nyhet

Senaste allsvenska starten för Johan Stenmark var mot AIK den 11 november 2018. Efter ett skadefyllt 2019 var han ikväll tillbaka i Kalmar FF:s backlinje när man slog tillbaka IFK Göteborg med 2-1.

– Otroligt kul och oerhört skönt att vara tillbaka. Det kändes som jag kom in i det snabbt och jag njöt verkligen av varenda minut på planen. Jag försökte gå in och köra mitt spel som vanligt och inte känna någon tvekan. Det gäller att lita på det man kan och tro på sig själv även om det var längesen jag startade. När jag väl är på plan känns det som vanligt och idag handlade det om att ge allt för laget och njuta.

IFK Göteborg fick ha mycket boll under kvällens match medan Kalmar FF ställde om snabbt och kämpade hårt som en enhet.

– Vi gör en otrolig kämparinsats tillsammans idag. Det är krig för varandra i 90 minuter samtidigt som vi spelar smart och gör det vi har pratat om. Hela gruppen gör en väldigt fin insats. Det var viktigt att vi fick första målet innan paus. Det betydde mycket även om det kanske var turligt. I det läget kändes IFK lite vassare än oss. Men vi är disciplinerade och slappnade aldrig av i det vi skulle utföra. En av grunderna i fotboll är att vinna dueller och där tycker jag vi är starka idag och ställde upp för varandra på ett bra sätt.

Tre poäng i kvällens match innebär inte bara viktiga poäng i tabellen. Det betyder också en hel del för självförtroendet i gruppen inför höstens matcher.

– Det betyder otroligt mycket för oss i detta läget att ta tre poäng på bortaplan. Nu gäller det att fortsätta köra och jobba stenhårt tillsammans.

Annons