Öhman: ”Extremt kul om vi skulle lyckas”

10 oktober, 2012 |

Intervju med Ludvig Öhman inför U21-landslagets avgörande EM.-kvalmatcher mot Italien

Det svenska U21-landslaget reste i måndags till Pescara och laddar just nu som bäst inför fredagens första play off-match mot Itailen. På tisdag i nästa vecka väntar returmatch med avspark klockan 18:00 på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Intervju med Ludvig Öhman inför U21-landslagets avgörande EM.-kvalmatcher mot Italien

Det svenska U21-landslaget reste i måndags till Pescara och laddar just nu som bäst inför fredagens första play off-match mot Itailen. På tisdag i nästa vecka väntar returmatch med avspark klockan 18:00 på Guldfågeln Arena i Kalmar.

I den svenska truppen återfinns Kalmar FF:s försvarsspelare Ludvig Öhman och hemsidan fick en kort pratstund med Ludde inför säsongens två viktigaste kvalmatcher för U21-landslaget.

Återigen får du chansen i det svenska U21-landslaget och nu är det verkligen skarpt läge då det stundar två viktiga play off-matcher mot Italien. Din känsla i kroppen?

– Det är självklart kul att få representera Sverige och inte minst den här gången då jag blev uttagen på riktigt. Innan har jag blivit inkallad som ersättare på grund av återbud även om jag faktiskt tycker att det var lite oväntat den här gången. Det ska bli väldigt intressant att se hur vi kan mäta oss med Italien som får gälla lite som favoriter i dessa matcher. 

Speltiden för dig i de tidigare EM-kvalmatcherna har minst sagt varit begränsad. Hur ser på chanserna den här gången?

-Konkurrensen om en mittbacksplats är stenhård, men samtidigt kan det gå snabbt och mycket kan hända fram till matchstart. Men om jag ska vara ärligt så har jag inte så stora förhoppningar om en plats i startelvan. Inte som det ser ut nu i alla fall. Jag kommer att ge allt på träningarna fram till matchen på fredag, sedan får vi se hur långt det räcker.

Hur ser du på Italien som motståndare?

– Ett lag med många spelare från Serie A som i sin tur har blivit utlånade till Serie B. Sedan har man kryddat det med en del utlandsproffs med Fabio Borini (Liverpool FC) som den största stjärnan. Man kan säga att Italien har toppspelare på varje position och framförallt gäller det att se upp med Lorenzo Insigne som är bra. Sedan gäller det som alltid att få ihop det på ett bra sätt och precis som alla andra lag har man inte haft så lång tid på sig att spela ihop sig. Men med tanke på deras stjärnspelare i truppen får det ses som favoriter.

Hur viktigt är det att få med ett bra resultat till returen kommande vecka på Guldfågeln Arena?

-Jag ser bortamatchen som en nyckelmatch. Som alltid när det gäller dubbelmöten. Ett mål nere i Italien skulle betyda mycket för oss och skulle vi mot förmodan förlora så ser jag hellre 2-1 än 1-0. Men samtidigt måste vi våga spela vårt spel och gå framåt när tillfälle ges och inte lägga oss i försvarsställning under hela matchen.

På tisdag i nästa vecka väntar sedan returmatchen och för fjärde gången i EM-kvalet blir Guldfågeln Arena skådeplatsen. För dig personligen blir det verkligen hemmaplan. Vad tycker landslagskompisar om Guldfågeln Arena?

– Min känsla är att spelarna gillar Kalmar och Guldfågeln Arena. Vi har också bra resultat med oss här ifrån tidigare. Förr om åren spelades ofta U21- och juniorlandskamper på lite mindre och taskiga arenor och att kliva in på Guldfågeln Arena känns lite mer som en riktig match på en riktig arena. Kalmar erbjuder en bra helhetslösning med fantastiska förutsätningar även utanför planen och det betyder ganska mycket i sammanhanget.

Hur viktigt är det för svensk fotboll att ta sig till EM-slutspelet nästa år i Israel?

– Det skulle vara extremt kul om vi skulle lyckas. För mig personligen skulle det vara en sporre till nästa säsong att fortsätta prestera på topp i såväl klubblaget och landslaget för att konkurrera på allvar om en plats till EM-truppen.

U21-landslaget match mot Italien på fredag (12 oktober) har avspark klockan 21:00 och visas i TV4 Sport.

Biljetter till hemmamatchen som spelas tisdagen den 16 oktober klockan 18:00 på Guldfågeln Arena kan du köpa online här, Kalmar FF:s kansli (öppet vardagar 08:00-12:00, 13:00-16:00) eller Kalmar Turistbyrå.

Läs även: Biljettinfo U21 Playoff: Sverige – Italien

Annons