Ole Söderberg förlänger kontraktet med Kalmar FF!

14 oktober, 2016 |

Idag blev det klart att Ole Söderberg förlänger sitt kontrakt med Kalmar FF med två nya säsonger. Det nya avtalet löper över säsongen 2018. 

Ole Söderberg om sitt nya kontrakt med Kalmar FF

Idag blev det klart att Ole Söderberg förlänger sitt kontrakt med Kalmar FF med två nya säsonger. Det nya avtalet löper över säsongen 2018. 

Ole Söderberg om sitt nya kontrakt med Kalmar FF
– Det känns väldigt bra att förlänga kontraktet med Kalmar FF. Det är en förening där jag haft min största individuellla utveckling under min karriär. Jag har lärt mig otroligt mycket genom att vara här under mina 3 år. De första två åren har varit kämpiga men jag har alltid jobbat stenhårt. Det har varit motgångar och folk har haft mycket åsikter kring mina insatser. Jag är stolt över att ha kunnat fortsätta utvecklas även fast det varit tufft stundtals. Det ser jag som en stor styrka. Under denna säsongen har jag fått matcher kontinuerligt vilket har gett resultat.
Jag har aldrig varit stressad över att kontraktet löper ut då jag alltid har trott på min egen förmåga. Och jag tror detta är en av de stora orsakerna till att jag tagit nästa kliv i min utveckling. Jag har verkligen trott på mig själv oavsett vad alla har sagt.  

– En annan sak är att jag jobbat mycket hårdare. Jag har ökat träningsmängden, intensiteten och allt har blivit mer seriöst. Det ger resultat i slutändan. 

– Jag måste även passa på att lyfta samarbetet med vår målvaktstränare Donald. Han är en av de absolut bästa målvaktstränare jag har haft. Till stor del för att han är så villig att ta åt sig och lära sig av nya saker. Jag har haft målvaktstränare som stannat kvar på ett ställe i viljan att lära sig nya saker. Men han försöker utveckla sig hela tiden och komma med nya tankar och idéer. Jag sa till honom när jag inte spelade så mycket att jag bara skulle vara ledig en dag i veckan, för att jag ville jobba hårdare och bli ännu bättre. Jag ville bevisa för mig själv att jag klarar av det. Då stöttade han mig i det och gick ut en gång extra på planen och körde målvaktsträning tillsammans med mig. Det gynnade mig otroligt mycket och det är jag tacksam för. Vi var väldigt kreativa i den processen och Donald har varit en stor del i min utveckling. Det är viktigt i ett fotbollslag att ha en sån mentor på vägen. När det har varit tufft så har han varit där och sett till att lyfta upp en. 

– Nu ser jag fram emot att vinna Allsvenskan med Kalmar FF.  

Thomas Andersson-Borstam om förlängningen med Ole Söderberg
– Vi är glada att ha två nya år klara med Ole Söderberg. Han har gått från klarhet till klarhet i Kalmar den senaste tiden. Har gjort det fantastiskt bra under hösten och utvecklingskurvan kommer fortsätta att gå uppåt för hans del. Han har vuxit ut till en väldigt bra allsvensk målvakt och precis som med utespelare så har vi strävat efter en bra kontinuitet på målvaktssidan. 

Annons