Omstart av Juniorallsvenskan

4 augusti, 2009 |

Tipselitlaget spelar i dag seriematch mot IFK Värnamo i Juniorallsvenskan Östra Götaland. Matchen spelas på Fredriksskans b-plan och startar klockan 18:00.

Tipselitlaget spelar i dag seriematch mot IFK Värnamo i Juniorallsvenskan Östra Götaland. Matchen spelas på Fredriksskans b-plan och startar klockan 18:00.

Efter ett serieuppehåll på nästan sju veckor är det i kväll äntligen dags för omstart av Juniorallsvenskan Östra Götaland när IFK Värnamo kommer på besök till Fredriksskans. Ett Värnamo som efter en godkänd vårsäsong med sju segrar och en förlust ligger på en andra plats i tabellen. Laget har även tagit sig lätt vidare i Junior-DM där Lindsdals IF väntar i semifinal om drygt en vecka.

Kalmar FF har precis som IFK Värnamo spelat åtta seriematcher innan uppehållet och laget ligger på en fjärde plats i tabellen. Man har två poäng upp till kvällens gäster och när lagen ställdes mot varandra i vårmötet på Finnvedsvallen avgick Värnamo med segern 4-1. Kalmar FF har alltså revanch att utkräva för förlusten i våras och detta bör räcka som tändvätska för laget inför kvällens match.

Under sommaruppehållet har tipselitlaget varit i Göteborg och spelat Gothia Cup Elitturnering för 17-åringar. Efter en intensiv period med fem matcher på en vecka blev det till slut en fjärde plats i turneringen efter semifinalförlust (3-0) mot Wolverhampton och en 1-0 förlust mot Helsingborgs IF i tredjeprismatchen. Tipselitlaget har även hunnit med att spela en träningsmatch mot division 2-laget Nybro IF. Matchen på Fredriksskans slutade med förlust med 3-1 efter tröstmål av Oskar Cardmo Drott. Men bortsett från resultatet var det fullt godkänd prestation.

Det har även skett ett par förändringar i truppen under uppehållet. Tre nya spelare har inkommit till truppen i form av Sebastian Feddersen, Rasmus Johansson och Ludvig Axelsson. Sebastian Feddersen, född 1992 och målvakt, har anslutit från danska Esbjerg och håller national toppklass i sin åldersgrupp. Rasmus Johansson, född 1993, är försvarsspelare och kommer närmast från Lindsdals IF och mittfältaren Ludvig Axelsson, född 1992, valde att lämna Kalmar Södra IF för Kalmar FF. På förlustkontot hittar vi Joel Martinsson.

– Alla tre spelarna har en härlig elitattityd och passar in bra i tipselits kravbild, säger Kjell Nyberg som till vardags jobbar som spetsgrupstränare i Kalmar FF.

Inför kvällens match har tränaren Jens Nilsson tagit ut en 17-manna trupp, där en spelare kommer att plockas bort under eftermiddagen. Jens väljer också att hålla på startelvan fram till matchstart. Klart på förhand är i alla fall att Mattias Pavic och Måns Söderqvist, som har varit iväg på landslagsuppdrag i Norge med P16-landslaget, inte finns tillgängliga för spel. I övrigt finns det inga skador eller avstängningar att rapportera om inför matchen.

Kvällen domarteam på Fredriksskans kommer samtliga från Kalmar. Huvuddomare är Rustan Osmanov med Jonas Friberg och Jörgen Stångberg som assisterade.

Jens Nilsson inför matchen:
– Vi gjorde ingen bra match mot Värnamo i premiären och har revanch att utkräva. Jag tycker att vi har utvecklats en hel del sedan matchen i våras och det känns som vi är ett mycket bättre lag nu. Vi har varit igång sedan i mitten på juli och ser verkligen fram emot att starta upp höstsäsongen nu.  

Kalmar FF hälsar samtliga välkomna till Fredriksskans och dagens match!

Annons