Örebro SK – Kalmar FF 3-2

23 februari, 2014 |

Första förlusten kom på Behrn Arena

Kalmar FF åkte upp till Örebro utan en förlust i protokollet under försäsongen.

Det såg även ljust ut när matchen startade, KFF spelade fin fotboll i inledningen. Redan efter sex minuters spel såg Sebastian Andersson till att ge Kalmar FF ledningen sedan Melker Hallberg svarat för en suverän framspelning och fri med Oscar Jansson i ÖSK-målet gorde inte Seabstian något misstag utan placerade kallt in ledningsmålet.

ÖSK kom dock igen redan efter tre minuter sedan Erik Moberg nickat in en hörna.

Bara fyra minuter senare återtog KFF ledningen efter att total förvirring uppstått i ÖSK-försvaret efter en hörna och Mats Solheim kunde raka in 2-1.

Andra halvlek hade knappt startat innan ÖSK återigen kvitterade, den här gången ett väl avvägt skott från Ahmed Yasin som tog i Ole Söderbergs vänstra stolpe och sedan rullade över mållinjen. Med bara nio minuter kvar att spela kunde Alhassan Kamara vända matchen när han kom fri med Söderberg och rullade in 3-2.

Hasse Eklund efter matchen
– Till skillnad mot tidigare matcher så är jag i dag nöjd med anfallsspelet och mindre nöjd med försvarsspelet. Vi startade matchen bra och första 25 var riktigt bra då vi hade ett bra passningsspel och kom fram till flera bra chanser. Däremot fungerade inte försvarsspelet, det är inte bra att släppa in två mål på hörna det är lite för billigt. Vi missade även en offsideställning och det känns heller inte ok. Det här är i alla fal saker som vi kan rätta till så det är bättre att misstagen kommer nu än senare.
Det kändes att vi mötte en stark motståndare och det var viktigt för oss att påminna oss själva om att gör vi inte jobbet hundraprocentigt då får vi stryk mot alla lag så det var en viktig läropeng för oss idag.