Papa Diouf matchhjälte mot Gefle

25 augusti, 2014 |

Med sina två mål blev Papa Diouf matchhjälte när Kalmar FF tog årets sjätte seger hemma på Guldfågeln Arena

Det var ett nytänt Kalmar FF som tog emot Gefle i kvällens match på Guldfågeln Arena. Redan under de första 45 minuterna vaskade man fram flera riktigt bra målchanser.

Först ut var Papa Diouf i den 14:e minuten som nådde högst på en hörna men nicken stoppades på mållinjen av Simon Lundevall som stod perfekt placerad. I den 31:a var det dags för Dipouf igen och den här gången fick han på ett fint avslut som Hedvall i Geflemålet precis lyckades stoppa vid högra stolproten.

Åtta minuter senare tog sig Diouf snyggt genom gefles försvar men avslutet gick centimetern utanför högra stolpen. Minuten efter var det dags för Måns Söderqvist men den här gången tog bollen i stolpens insida och ut till en försvarare som så när gjorde självmål men Hedvall hann ner och reflexräddade.

Halvleken avslutades med en ny chans för Måns som tog sig igenom och chansade med en lobb över Hedvall men bollen gick även över målet.

Andra halvlek var knappa nio minuter gammal när Kalmar FF fick en straff. Måns Söderqvist stegade fram och la bollen mot högra stolpen med Hedvall han ner och tippade ut till hörna.

Målet skulle dock komma. I den 61:a spelminuten lyfte Jonathan Ring in mot Papa Diouf som slängde sig fram och sköt in 1-0. Det tog bara dryga kvarten innan Gefle kvitterade sedan inbytte Johan Oremo nått högst på en frispark från vänster och nickade in 1-1.

Kalmar FF gick inte ner sig trots den tunga kvitteringen utan man fortsatte mata på. Tobias Eriksson svarade för ett kanonskott som tog i ribbans underkant men på övertid skulle utdelningen komma. Återigen var det firma Ring-Diouf som höll sig framme. Jonathan Ring lyfte in bollen och framför målet kastade sig Diouf fram och forcerade in kalmars segermål.

Matchfakta och bilder från matchen hittar du här.