Papa Dioufs första allsvenska mål

29 juli, 2012 |

Kalmar FF kryssade med en man mindre

Kalmar FF kryssade med en man mindre

Kalmar FF bjöd upp ordentligt i kvällens match mot Sundsvall och under första halvlek spelade man stundtals ut gästerna.

I den sjätte spelminuten nickade Erik Israelsson ner till Abiola Dauda vars skott olyckligt täcktes ut av en back som hann emellan med foten. Den efterföljande hörnan blev en kort variant som skarvades in i mitten där Archford Gutu fanns och fick på en snabb lobb som gick över målet.

Drygt tio minuter senare fick vi se ett praktanfall när bollen gick som på ett snöre från högerback via Archford till Israelsson till Abiola som fri med målvakten avslutade bra men Sundsvallskeepern fick på en fin benparad.

I den 24:e minuten kom Sundsvall fram i sin första chans men där avvärjde Erik Israelsson som gjorde ett föredömligt hemjobb. Sundsvall fickk ytterligare en het chans innan halvleken var slut. Den gången stod Emin Nouri som en räddande ängel på mållinjen och nickade bort bollen när Etrit var överspelad.

Under andra halvleks tre första minuter var Jonathan McDonald inblandad i två situationer som höll på att resultera i mål. Först hade han en nick i stolpen sen spelade han fram Emin Nouri som sköt straxt utanför högra stolpen.

Tio minuter in i halvleken fick Archford Gutu se det röda kortet och med en man mindre kunde Sundsvall få tag i bollen mer och förändra matchbilden något.

Kalmar bytte in Papa Diouf och med drygt tio minuter på plan såg han ut att bli Kalmars frälsare för kvällen. Efter hörna från höger där Nenad nickade vid bortre stolpen gick bollen ut till Diouf som rakade in Kalmar FF:s ledningsmål.

Med en man mer orkade Sundsvall forcera mot slutet och med dryga fem minuter kvar kunde Marcus Danielsson nicka in kvitteringen efter en hörna.

Poängtappet känns långt ifrån rättvist med det spel KFF visade upp idag men nu är det bara att se fram mot torsdagens drabbning med Scweiziska Young Boys.

Matchfakta hittar du här.

Annons