Persson och Krüger tecknar A-lagskontrakt

22 december, 2019 | Nyhet

Idag blev det klart att Malte Persson och Viktor Krüger skriver flerårskontrakt och flyttas upp i Kalmar FF:s A-trupp. Efter starka insatser, i såväl klubblag som landslag, de senaste åren är det två spelare föreningen hoppas oerhört mycket på inför framtiden. Samtidigt står det klart att båda spelarna lånas ut under säsongen 2020 till Oskarshamns AIK i ett föreningsutvecklande samarbete, som inleddes under fjolåret.

Samarbetet innebär att spelare under 22 år kan gå mellan klubbarna utanför de traditionella transferfönstrena. Kalmar FF ser positivt på att samarbetet fortsätter och det ses som en bra möjlighet för utveckling för båda parter. Spelarens utveckling är i centrum och med detta säkerställs ytterligare möjligheter till matchspel.

Spelare som tillhörde samarbetet ifjol mellan Kalmar FF och OAIK
Alexander Ahl-Holmström, Adrian Edqvist, Edvin Crona, Adam Hellborg, Samuel Larsson. 

Malte Persson
– Det jättekul att äntligen få skriva på för Kalmar FF. Det känns extra kul med tanke på hur hårt jag har jobbat för detta. Att ha spelat sig igenom alla ungdomslagen och nu få chansen i A-truppen känns magiskt. Nu blickar jag framåt och ser fram emot att sätta igång med nästa säsong. Jag ser även fram emot att representera Oskarshamns AIK vilket kommer bli en nyttig erfarenhet och stärka mig i min utveckling som fotbollsspelare. 

Viktor Krüger
– Känns såklart otroligt kul! Jag har följt Kalmar FF sedan barnsben vilket gör att det känns väldigt stort att själv få tillhöra A-truppen. Jag tror och hoppas att nästa år bli ett bra år, både för mig och föreningen. Samtidigt ser jag fram emot att få spela med Oskarshamns AIK då jag tror det kommer betyda mycket för min fortsatta utveckling.

Annons