Peter Swärdh återvänder till Kalmar FF

5 januari, 2021 | Nyhet

Idag blev det klart att Peter Swärdh återvänder till Kalmar FF. Denna gång i en ny roll med uppdraget att scouta spelare till akademi och A-lag.

Peter Swärdh har en lång erfarenhet från elitfotbollen och tränade Kalmar FF mellan åren 2015-2017, där han bland annat var med och förde laget till en 6:e plats i den allsvenska tabellen samt semifinal i Svenska Cupen under 2016. Utöver det har han under karriären verkat som tränare för Helsingborgs IF, Åtvidabergs FF, Mjällby AIF. Nu återvänder han till Kalmar FF i en ny roll som scout. 

– Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta i Kalmar FF igen. Mitt fokus kommer att vara att jobba för utveckling och förbättring genom scouting av spelare till akademi och A-lag. På längre sikt ska vi tillsammans skapa en metodik där vi blir bättre och mer pricksäkra i att hitta rätt spelartyper och spelarprofiler som passar in och lyfter Kalmar FF, säger Peter Swärdh.

Kalmar FF:s sportchef Jörgen Petersson trycker på att man vill bli mer noggrann i rekryteringsprocessen och att man under en längre tid velat få till den här tjänsten kopplat till sporten. 

– Vi har känt ett behov av den här rollen de senaste åren och det känns väldigt bra att vi har hittat fram till den här lösningen. Peter blir en stor tillgång för oss med sitt kontaktnät i Norden och genom sin erfarenhet från elitfotbollen. Jag lärde känna honom i samband med att jag rekryterades som assisterade tränare inför säsongen 2017. Jag vet därför vilken stor kunskap han besitter samtidigt som han alltid jobbar med ett stort engagemang. Det är även ett plus att han varit i föreningen tidigare och har en god kunskap om Kalmar FF. Vi behöver bli mer träffsäkra, kunna selektera bättre och vara mer noggranna i processen över spelarna vi plockar in. Detta är ett led i att förbättra det arbetet och få bättre koll på marknaden över tid, säger Kalmar FF:s sportchef Jörgen Petersson. 

Peter inleder sin tjänst omgående och Kalmar FF:s utvecklingschef Jens Nilsson ser rekryteringen som ett viktigt steg för att stärka akademin ytterligare. 

– I arbetet med att göra vår akademi än vassare är anställningen av Peter Swärd som scout enormt viktig. Det är väldigt svårt att hinna med att sålla och filtrera alla tips som kommer från agenter och rådgivare. Det gör också att vi skaffar oss en bättre kontroll över spelarmarknaden i allmänhet och specifika spelartyper i synnerhet. När vi i somras pratade namn för denna roll dök Peters namn upp tidigt i processen. Han har en enorm koll på spelare och har efter alla sina år inom elitfotbollen ett starkt kontaktnät inom svensk elitfotboll. I och med att jag arbetat med Peter förut vet jag att han är vass på att identifiera styrkor och svagheter, säger Kalmar FF:s utvecklingschef Jens Nilsson. 

Hjärtligt välkommen tillbaka till Kalmar FF, Peter!

Annons