Piotr Johansson klar för Kalmar FF

20 december, 2018 |

Idag blev det klart att Piotr Johansson ansluter till Kalmar FF. Den 23-årige ytterbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2021. 

Piotr Johansson, hur känns det att komma till Kalmar FF?
– Fantastiskt kul. Jag är oerhört stolt. Det ska bli en stor ära att få dra på sig Kalmar FF-tröjan nästa säsong. Det har varit en lång process men jag har varit noga med att hitta det bästa alternativet för mig. 

Idag blev det klart att Piotr Johansson ansluter till Kalmar FF. Den 23-årige ytterbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2021. 

Piotr Johansson, hur känns det att komma till Kalmar FF?
– Fantastiskt kul. Jag är oerhört stolt. Det ska bli en stor ära att få dra på sig Kalmar FF-tröjan nästa säsong. Det har varit en lång process men jag har varit noga med att hitta det bästa alternativet för mig. 

Du har varit jagad av många klubbar efter säsongens slut. Varför föll valet på Kalmar FF?
– Jag tyckte det var en stabil klubb och även Magnus Pehrsson har en stor del i det hela. Jag känner honom sedan tidigare och han presenterade ett bra upplägg som jag tyckte passade in med mig som fotbollsspelare. 

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?
– Det enda jag kan säga är att det blir en jäkla fart och fläkt på högerkanten. Resten får folk se själva. 

Vilken position ser du att du kommer vara med och konkurrera på här i Kalmar?
– Var som helst på högerkanten, antingen som wingback, ytterback eller yttermittfältare. Sedan är det upp till tränarna att avgöra hur de vill använda mig. 

Kan du ta oss igenom lite hur din karriär har sett ut fram tills idag?
– Min moderklubb är Skurup. Sedan flyttade jag till Malmö FF som 15-åring. Där gick jag igenom U17, U19 och upp till A-laget. Därefter blev det två utlåningar, Ängelholm och Östersund. Sedan skrev jag på för Gefle IF och har spelat där de två senaste säongerna. 

Vad hoppas du åstadkomma under din tid i Kalmar FF?
– Givetvis har jag en dröm att komma utomlands en dag. Men just nu vill jag komma hit till Kalmar FF och etablera mig i Allsvenskan. Sedan kan man alltid drömma om vad som ska komma härnäst. Men jag lever i nuet och fokuserar på det. Jag har en bra känsla av att Kalmar FF kommer kunna hjälpa mig vidare i utvecklingen. 

Vad hade du för bild av Kalmar FF innan du kom hit?
– Jag har bara hört bra om Kalmar. Innan jag skrev på har jag pratat med väldigt många vänner och gamla tränare som har bra koll på föreningen. Det har bara varit positiva ord och det gjorde mitt val mycket enklare.

Varmt välkommen till Kalmar FF, Piotr Johansson!

Annons