Premiärseger

31 mars, 2012 |

Starka tre poäng mot Giffarna

Dagens premiärmatch borta mot GIF Sundsvall inleddes i halvt vinterväder då Sundsvall kläddes i snö och vintertemperaturer. Kalmar FF höll dock tempot uppe och under matchens inledning matchade man nykomlingen Sundsvall bra. Vartefter halvleken gick så överlät man alltmer av initiativet till hemmalaget och med en tät defensiv motade man alla försök till offensivt spel.

I den 13:e minuten var det dock endast Etrit Berisha som stod emellan ett baklängesmål. Johan Eklund fick fritt skottläge på volley efter ett inspel men Berisha svarade för en elegant parad och 0-0 stod sig halvleken ut. Andra halvlek blev Kalmar FF:s och redan efter sex minuter slog Daniel Mendes in segermålet då han i en tilltrasslad situation blev ensam med bollen och elegant placerade in den bakom Sundsvalls målvakt.

Kalmar FF vann därmed årets premiär borta mot en av nykomlingarna med 1-0, Starkt!!!