PRESSMEDDELANDE

17 september, 2014 |

NU KAN ALLA SPELA I ALLSVENSKAN

Nu kan alla som vill spela i Allsvenskan: E-Svenskan! Det är ett nytt koncept där supportar kan utmana sina vänner och Allsvenskans profiler i FIFA 15 – och kvalificera sig till den TV-sända finalen. Med den ena spelkonsolen i handen: Anders Svensson, Elfsborg. Med den andra: Du som supporter.
Matchen kan börja!

NU KAN ALLA SPELA I ALLSVENSKAN

Nu kan alla som vill spela i Allsvenskan: E-Svenskan! Det är ett nytt koncept där supportar kan utmana sina vänner och Allsvenskans profiler i FIFA 15 – och kvalificera sig till den TV-sända finalen. Med den ena spelkonsolen i handen: Anders Svensson, Elfsborg. Med den andra: Du som supporter.
Matchen kan börja!

Dagdrömmar? Nej, verklighet, i oktober närmare bestämt. Då besöker Svensk Elitfotbolls nya, stora satsning E-Svenskan alla de 16 allsvenska klubbarna med start i Kalmar 6 oktober och målgång i Gävle 30 oktober.

Supportrar på varje plats får chansen att utmana varandra och klubbens spelare i FIFA 15. Vid varje plats utses en vinnare som, tillsammans med en av spelarna, representerar klubben i ett direktsänt slutspel den första helgen i november Stockholm.

Vinnande lag i slutspelet belönas med 50 000 kronor
– att användas till lagets supporterförening.

Martin Rolinski på produktionsbolaget Uncle Ned är en av personerna bakom
konceptet, tillsammans med SEF. Han säger:
Det här blir en mötesplats för fotbollsälskare och »gamers«, det vill säga både unga och äldre som älskar att spela spel. E-Svenskan ger ännu fler chansen att upptäcka glädjen i fotbollen – och framför allt Allsvenskan!

Madeleine Ödquist, projektledare för E-Svenskan på Svensk Elitfotboll säger:
Vi har kopplat ihop Allsvenskan med den starkast växande underhållningsföreteelsen just nu, gaming och e-sport. Därigenom kan E-Svenskan vara en naturlig digital förlängning av Allsvenskan samtidigt som det är en stark och trovärdig bro mellan klubbarna och dess supportrar med hjälp av de stora profilerna i Allsvenskan. Dessutom kommer det vara riktigt kul att se på.

Lena Gustafson Wiberg, suporter liaison officer för Djurgårdens IF säger:
Jag tycker det är fantastiskt kul att vi ska göra det! Vi som SLO:er träffar ju varandra väldigt ofta och vet att man kan tävla mot varandra på ett avslappnat sättmen ändå kunna ge gliringar till varandra. Jag är ganska övertygad om att det blir en djurgårdare som tar hem E-Svenskan.

Pressträff
För mer information om E-Svenskan så bjuder EA sports er på mingel nu på Fredag den 19 September kl 15 på Västgötagatan 2 i Stockholm. där kan ni även få pröva på EA sports FIFA 15 innan spelet har släppts. Varmt välkomna!

För intervjuer och överiga frågor kontakta:
Madeleine Ödquist, projektledare Föreningen Svensk Elitfotboll,
070-550 05 06, madeleine.odquist@svenskelitfotboll.se
Martin Rolinski, projektledare Uncle Ned,
076-7630808, martin@unclened.se

TURNÉPLAN
6 oktober: Kalmar
7 oktober: Malmö
8 oktober: Mjällby
13 oktober: Helsingborg
14 oktober: Halmstad
15 oktober: Falkenberg
16 oktober: Borås
17 oktober: Göteborg (BK Häcken)
22 oktober: Göteborg (IFK Göteborg)
23 oktober: Åtvidaberg
24 oktober: Örebro
25 oktober: Norrköping
27 oktober: Solna
28 oktober: Stockholm (Djurgården)
29 oktober: Stockholm (BP)
30 oktober: Gävle
Första helgen i november: Stockholm (Finalen)

Kalmar FF bjuder in till presskonferens

I dag, tisdag, klockan 14:00 bjuder Kalmar FF in till presskonferens.

Presskonferensen kommer att hållas i presspaviljongen på Fredriksskans och medverkar gör bland andra Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson samt arenabolagets Ronny Nilsson.

Kalmar FF hälsar all media välkomna klockan 14:00

För er som inte kan närvara på presskonferensen sänder vi den även live i vår Webb-TV.

(mer…)

Annons