Rafinha klar för Kalmar FF

18 januari, 2019 |

Idag blev det klart att brasilianaren Rafael ”Rafinha” Gimenes da Silva blir nästa nyförvärv till Kalmar FF. Den 25-årige mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2022. Han ansluter till sina nya lagkamrater måndag den 28 januari. 

Rafinha, hur känns det att ha skrivit på för Kalmar FF?
– Det är en unik möjlighet. Sverige är en bra marknad och jag blev jätteglad när Kalmar FF tog kontakt och jag accepterade direkt. Jag är mycket glad.

Idag blev det klart att brasilianaren Rafael ”Rafinha” Gimenes da Silva blir nästa nyförvärv till Kalmar FF. Den 25-årige mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2022. Han ansluter till sina nya lagkamrater måndag den 28 januari. 

Rafinha, hur känns det att ha skrivit på för Kalmar FF?
– Det är en unik möjlighet. Sverige är en bra marknad och jag blev jätteglad när Kalmar FF tog kontakt och jag accepterade direkt. Jag är mycket glad.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag har en mångsidighet som spelare och är van att spela i olika positioner. Mitt ursprung är mittfältare men jag gillar verkligen att hjälpa mina lagkamrater framåt och fylla på.

Du har skrivit ett långt kontrakt med föreningen som sträcker sig ända fram till säsongen 2022. Vad hoppas du åstadkomma under tiden här?
– Jag hoppas att vinna fansens, tränarnas och spelarnas förtroende. Jag vill vara med och skriva historia och vinna titlar. Ni kan räkna med mycket engagemang och vilja från min sida.

Vad var det som lockade och fällde avgörande för att du valde att komma till Sverige och Kalmar FF?
– 
Staden, landet och föreningens historia. När jag hörde om Kalmar FF:s intresse blev jag väldigt exalterad och lycklig. Mina landsmän berättade om föreningen och jag hade inga tvivel. 

Kan du ta oss tillbaka och berätta lite om hur din karriär som fotbollsspelare sett ut hittills?

– Jag gjorde hela min ungdomsfotboll i Fluminense. Där lärde jag mig många saker, inte bara inom fotboll utan även utanför. Jag vann många titlar där som ungdomsspelare och även som professionell spelare i klubben där jag var med och vann Serie A och blev brasiliansk mästare 2012. Samma år vann vi också Rio de Janeiros Stadsmästerskap. Efter Fluminense har jag spelat i andra klubbar där jag fått mycket erfarenhet och idag är jag här i Kalmar FF, vilket känns väldigt bra. 

Jag förstår att du har koll på att föreningen har stor erfarenhet från brasilianska spelare. Har du pratat någonting med de som har spelat i föreningen innan du skrev på?
– Ja, jag har redan pratat med Nixon. Han gav mig utmärkta referenser. Jag vet också hur omtyckt Romário är här i Kalmar. Det kommer att vara en stor ära att få spela tillsammans med honom.


Sportchef Thomas Andersson-Borstam
– ”Rafinha” är en spelare med bra meriter från Serie A i Fluminense. Han är en mittfältare som kan spela såväl centralt som på båda kanterna. En väldigt funktionell och användbar spelare som är skicklig i sitt passningsspel och försöker hela tiden gå framåt i banan. 

 

Annons