Rapport från dag fem på Gothia Cup

22 juli, 2022 | Nyhet

U15 inledde dagen med kvartsfinalmatch i B-slutspelet mot Vasalund. En motståndare som slog ut Mjällby med 2-0 i sin åttondelsfinal.
U15-laget gör sin bästa match så här långt i turneringen och spelar riktigt bra fotboll rakt igenom och vann till slut övertygande med hela 5-0. Målen gjordes av Måns Nyström, Rami Chahrour (2), Måns Miller och Malte Andersson.

Detta gjorde att U15 kvalificerade sig för semifinal på fredagskvällen där man skulle ställas mot GAIS, som i sin kvartsfinal slagit ut GIF Sundsvall med 2-1. Efter lunch och vila var det dags för semifinalen. Det blev en tuffare och mer fysisk match och spelet för U15 satt inte lika bra som på förmiddagen. 0-0 stod sig ändå halvleken ut och laget stod upp bra i den fysiska fotbollen och hade haft de bästa målchanserna innan pausen.

I andra halvlek tog vi tag i spelet mer och började skapa ännu mer framåt. Med 10 minuter kvar av matchen gjorde vi 1-0 genom Alem Talundzic. Sedan står vi upp bra när GAIS började forcera framåt och med två minuter kvar gör Charlie Rosenqvist 2-0 på kontring (hans 8:e mål denna turnering). Detta medför att U15 har tagit sig hela vägen till B-slutspelsfinalen som spelas i morgon kl 16.00 mot Degerfors IF på Heden i centrala Göteborg.