Rapport från dag fyra i Gothia Cup

21 juli, 2022 | Nyhet

U17-laget startade dagen med åttondelsfinal i A-slutspelet och mötte Club Sport Emelec från Ecuador. Det blev en tuff match som till sist slutade 0-0. I andra halvlek fick Liam Prica rött kort efter en duell och Kalmar fick spela sista 15 minuterna med en man mindre. Trots utvisningen hanterar vi situationen bra tar matchen till ett straffavgörande där det blev seger med 5-4. Segern innebär att vi blev klara för kvartsfinal. Även den matchen spelades idag på kvällen då U17-laget ställdes mot Brasilianska laget Audax, som vann sin grupp.

Audax startade även matchen bäst och tog ledningen med 1-0 efter 11 minuters spel på ett långskott. Nio minuter senare kvitterade Leon Isa till 1-1 vilket stod sig halvleken ut.

Tre min in i den andra halvleken tog brassarna ledningen på nytt. Vi visar dock god moral och kvitterar till 2-2 med 10 minuter kvar av matchen. Denna gång blev Maid Seferovic målskytt.

När det sedan återstår två minuter av matchen får brassarna en hörna som de avgör matchen på. Matchen slutar med förlust, 3-2. U17-laget gör sammantaget en bra turnering även om det inte räckte hela vägen denna gång.

U15-laget spelade en match idag och mötte Eskilstuna i B-slutspelets första omgång. Laget gör en riktigt bra insats och trycker ner Eskilstuna ordentligt från första minuten. Vi gör några snabba mål och inom tolv minuter leder vi med 3-0. Första halvlek slutar med en 4-0-ledning och matchen slutar sedan 6-1. Målen gjordes av Charlie Rosenqvist (4st) och Ali Chahwan (2st).

Detta innebär att U15-laget är vidare till kvartsfinal i morgon där vi möter Vasalund som idag slog ut Mjällby med 2-0.