Rapport från dag tre i Gothia Cup

20 juli, 2022 | Nyhet

Rapport dag tre från Gothia Cup.

U17-laget är vidare till A-slutspel i Gothia Cup efter 3-1-seger i den sista gruppspelsmatchen mot Örgryte IS.
Leon Isa öppnade målskyttet 19 minuter in i den första halvleken. Trots bra spel kvitterade Örgryte i den sista minuten av den första halvleken vilket betydde 1-1 i paus.
I den andra halvleken startade vi starkt och tretton minuter in i den andra halvleken gjorde Gustav Arvidsson 2-1 efter en frispark. Några minuter senare kunde Mohamed Issack fastställa slutresultatet till 3-1. En bra genomförd match och i morgon blir det A-slutspelsmatch.

U15-laget förlorade måstematchen mot Hammarby IF med 1-0. Första halvlek har vi ett klart spelövertag då Hammarby medvetet backar hem och stänger ytor på egen planhalva. Vi försöker hitta in igenom deras försvar men det är trångt och vårt bolltempo för lågt. Hammarby har några farliga omställningar och trots stort spelövertag i den första halvleken lyckades vi inte skapa några riktigt bra lägen, vilket gav 0-0 i paus. I den andra halvleken gör Hammarby ett tidigt mål på en hörna där vår försvarare nickar i bakhuvudet på en hammarbyspelare och sedan in i mål. Trots att vi sedan försöker forcera på slutet skapar vi väldigt lite. Vi får nu försöka gå långt i B-slutspelet.