Rasmus Sjöstedt: ”Det märks att vi är längre fram”

9 februari, 2024 | Nyhet

Efter åtta dagar i spanska Pinatar är vi tillbaka i Kalmar igen. Det blev ett mycket givande läger och det märks att vi är betydligt längre fram med de stora generella principerna, som vi använder oss av, jämfört med samma tidpunkt ifjol. Det ger mer tid till att kunna slipa på detaljer i spelet som vi vill förbättra eller utveckla. Det var även härligt att ha fått träna på väldigt bra gräsplaner.

Veckan har blivit lite hackig med träning inför Horsens-matchen eftersom vi lämnade Spanien tidig morgon eller sen natt (söndag). Därefter var det ledig dag under tisdagen. Vädret har satt stopp för utomhusträning vilket har gjort att vi tränat två inomhusträningar i Nybro på mindre ytor vilket är väldigt stimulerande för fotbollshjärnan.

Under fredagen är det dags för träningsmatch igen. Jag kan känna olika känslor inför en träningsmatch. Det är så klart perfekt att fortsätta träna på vissa detaljer som vi trycker extra hårt på just nu innan Svenska Cupen drar igång där det blir en helt annan edge med att vinna fotbollsmatcher. En annan sak är att alla får bli skadefria och att vi kommer upp i kravbild på varandra för att vi ska få ut så mycket positivt av matchen som möjligt. Att bygga upp vinster och känslor på försäsongen inför stundande Svenska Cupen ska dock inte underskattas.

Även ett stort tack till de supportrarna som befann sig på plats i Pinatar mot Polissia. Underbart!

/#6 Rasmus Sjöstedt

Annons