Rasmus Sjöstedt klar till säsongen 2021

16 oktober, 2020 | Nyhet

Idag har Rasmus Sjöstedt skrivit på ett flerårsavtal med Kalmar FF och är spelklar från och med säsongen 2021.

Rasmus Sjöstedt kom första gången till Kalmar FF:s Tipselit-lag som 15-åring under 2008 då han anslöt från moderklubben Färjestadens GoIF. Efter tre säsonger flyttades han upp permanent till A-truppen och debuterade för A-laget den 21 april 2012, hemma på Guldfågeln Arena, mot Gefle IF. Efter tre säsonger i Falkenbergs FF har han de senaste åren spelat på högsta nivå utomlands i Grekland, Cypern och Israel. Från september månad har sedan Rasmus varit kontraktslös.

Rasmus kommer närvara under höstens träningar med laget men avtalet börjar gälla från och med 1 januari 2021. 

Jörgen Petersson, sportchef Kalmar FF
– Redan när Rasmus var på väg till Grekland hade vi honom uppe för diskussion och dialog. Han är förmodligen i sin bästa ålder just nu och på toppen av sin karriär. Tittar man på hans egenskaper med attityd, ambition och vinnarskalle stämmer det jättebra in med vad vi söker efter. Han är en snabb spelare som förbättrat sin fysisk och aggressivitet i försvarsspelet rejält de senaste åren under sin tid utomlands. Vi är jätteglada att Rasmus väljer Kalmar FF och hälsar honom varmt välkommen tillbaka till föreningen.

Rasmus Sjöstedt
– Det känns jättebra att vara här. Jag känner starkt för den här föreningen och det är det som har vägt över i mitt val av ny klubbadress. Det var här min fotbollsutbildning på elitnivå började och det känns riktigt kul att vara tillbaka. Under mina år utomlands har jag mognat som fotbollsspelare och utvecklat mina egenskaper ytterligare. Framförallt har jag blivit bättre mentalt och förbättrat min fysisk. Nu ser jag fram emot att få ta på mig den rödvita tröjan och representera Kalmar FF!

Annons