Respass ur Svenska Cupen

21 augusti, 2013 |

Kalmar FF åkte ur Svenska Cupen efter att ha förlorat kvällens match mot Torslanda IK på straffar

Kalmar FF är ute ur 2013-2014-års upplaga av Svenska Cupen. Detta efter att ha förlorat kvällens bortamatch mot Division 1-laget Torslanda IK med 5-3 efter straffläggning. Ställningen var 1-1 efter full tid och förlängning.

Det såg länge ut som Kalmar FF skulle avancera vidare till Svenska Cupens gruppspelsfas som avgörs under våren 2014. Detta efter att Mats Solheim ordnat 1-0 efter 22 minuters spel inför 450 åskådare på Torslandavallen. I det läget handlade det i stort sett bara om KFF som hade mest boll och skapade flest lägen.

Men hemmalaget kom tillbaka i den andra halvleken och på tilläggstid kunde Mikael Odin skicka in kvitteringsbollen som också innebar förlängning. En förlängning som förblev mållös trots att båda lagen hade bra lägen av avgöra.

I straffsparksläggningen visade hemmalaget mest kyla från elva meter och hittade rätt fyra gånger bakom KFF-målvakten Lars Cramer. Jonathan McDonald och Nenad Djordejevic missade varsin straff medan Tobias Eriksson och Henrik Rydström satte sina.

Det blev därmed ett snöpligt slut på KFF:s cupresa och nu gäller det att ladda om inför det allsvenska seriespelet som rullar vidare på måndag kväll då Åtvidabergs FF väntar på Kopparvallen.