Revansch för Elfsborg

22 juli, 2012 |

Kalmar FF föll med 3-0 mot IF Elfsborg på Borås Arena

Kalmar FF förblev mållösa i söndagens allsvenska bortamatch mot IF Elfsborg inför 8996 åskådare på Borås Arena. Hemmalaget vann med 3-0, efter 2-0 i halvtid.

När lagen ställdes mot varandra för en vecka sedan avgjorde Melker Hallberg med ett sent segermål för Kalmar FF. På söndagseftermiddagen fick hemmalaget gruvlig revansch på Borås Arena och vann med 3-0 efter mål av Lasse Nilsson, David Elm och Viktor Claesson.

Hemmalaget rivstartade matchen med två snabba mål inom loppet av nio minuter. I den 12:e minuten nickade Lasse Nilsson in 1-0 och strax efteråt kom 2-0 genom David Elm. Elm markskott studsade olyckligt på Paulus Arajjuris ben som helt ställde Etrit Berisha.

I början på andra halvlek punkterade Viktor Claesson matchen. Lasse Nilsson hittade Viktor Cleasson på vänsterkanten som tämligen ensam kunde sätta dit 3-0 bakom Etrit Berisha.

Kalmar FF hade för dagen förtvivlat svårt att skapa några rejäla målchanser mot ett IF Elfsborg som vann fullt rättvist.

För KFF väntar härnäst returmatch mot kroatiska NK Osijek i kvalet till UEFA Europa League. En match som spelas torsdagen den 26 juli med avspark klockan 19:00 på Guldfågeln Arena.