Robert Gojani: ”Hela laget gör en väldigt bra match”

7 juli, 2024 | Nyhet

Det blev seger med 2-1 mot AIK på Friends Arena där Robert Gojani fick avgöra matchen i den 75:e matchminuten efter ett inspel från Kalmar FF:s lagkapten Simon Skrabb.

– Vi gör en grym insats här idag i en väldigt svår bortamatch. Det är inte många lag i Allsvenskan som åker hit och tar 3 poäng. Vi gör det idag och jag tycker hela laget gör en riktigt bra match, säger Robert Gojani.

Kalmar FF kom ut på Friends Arena och stod för en väldigt bra första halvlek och kunde även gå till halvtidsvila med 1-0 efter mål från Jacob Trenskow.

– Vi gör en bra första halvlek där vi får matchen dit vi vill. Vi kommer till många bra lägen och jag tycker inte riktigt de får grepp om oss. Jag tycker helt klart vi leder rättvist i paus. Vi hade pratat mycket innan matchen om att hitta tillbaka till grunderna. Hur vi ska jobba i försvar, komma tillbaka i anfallen, ha en intensitet i allt vi gör och jobba hårt för varandra. Det är grunderna och det ska vi jobba stenhårt med.

I den 75:e matchminuten fick Robert Gojani göra sitt första allsvenska mål för Kalmar FF som innebar 2-1 vilket blev segermålet denna söndagseftermiddag på Friends Arena.

– Jätteskönt så klart. Inte så mycket för att det är jag som gör målet. Det är skönt att vi kan avgöra matchen och att vi som lag kommer hit och tar med oss tre poäng. Det betyder väldigt mycket och nu jobbar vi därefter.

225 rödvita supportrar hade tagit plats på bortasektionen idag på Friends Arena vilket betydde mycket för spelargruppen.

– Jag vill verkligen rikta ett stort tack till alla Kalmar-supportrar som tog sig till Friends idag. Jag hoppas de vet hur mycket deras stöd betyder för oss spelare. Vi vill göra de stolta och jag hoppas att vi gjorde det idag.

Robert Gojani efter avgörandet i den 75:e matchminuten på Friends Arena.

Annons