Romario avgjorde med en klassisk volley

2 augusti, 2016 |

Kalmar FF besegrade Djurgården med 2-1 efter Romarios distinkta volleyskott med kvarten kvar att spela.

Det slutade visserligen med seger men den satt långt inne. Djurgården fick en drömstart då de efter fyra minuters spel kunde ledningen i matchen efter att Kevin Walker från misstänkt offside-position styrt in bollen bakom Ole Söderberg i KFF-målet.

Kalmar hade ett klart övertag i bollinnehav men målchanserna lyste med sin frånvaro under den första halvleken och även en bit in i den andra. När sedan Jonathans Ring stassade DIF-försvaret så pass att bollen dråpligt nog hamnade i eget mål fick KFF lite extra energi och efter kvitteringsmålet var det Kalmar FF som stod för det mesta av det bästa.

Och i den 75:e minuten fick Kalmar FF i ytterzon som DIF-försvaret nicka bort men inte bättre än till en fristående Romario som med ett distinkt skott på halvvolley dundrade i 2-1 till KFF.

Målet blev matchavgörande då KFF vinner med 2-1 och tar där med tre viktiga poäng.

Peter Swärdh efter matchen
– Jag är nöjd med att vi lyckas vända underläge till seger då vi tidigare i år haft de små marginalerna emot oss – idag kändes det som att vi hade marginalerna på vår sida. Det viktigaste idag var att vi tog tre poäng sedan finns det en hel del saker i vårt spel som vi måste förbättra till nästa match.