Rydström: ”Ett Pelle Olsson-lag vi möter”

29 juli, 2016 |

Assisterande tränare Henrik Rydström och resten av Kalmar FF laddar för måndagens match på Guldfågeln Arena, när Djurgårdens IF kommer på besök.
Djurgården har öppnat den första halvan av Allsvenskan med 10 förluster på 15 matcher och är i allra
högsta grad involverade kring kampen runt kvalstrecket. 

Assisterande tränare Henrik Rydström och resten av Kalmar FF laddar för måndagens match på Guldfågeln Arena, när Djurgårdens IF kommer på besök.
Djurgården har öppnat den första halvan av Allsvenskan med 10 förluster på 15 matcher och är i allra
högsta grad involverade kring kampen runt kvalstrecket. 

– DIF började säsongen bra, men har den senaste tiden haft det tufft. Vi slog dem ju i Stockholm och då märkte man att det fanns ett yttre tryck på dem som nästan tycktes äta upp dem inifrån. Samtidigt är det ett Pelle Olsson-lag och det betyder att det finns struktur och organisation oavsett vad. En tuff sak att bryta ner, med andra ord, säger Henrik Rydström. 

Efter en svag inledning av Allsvenskan har Kalmar FF återhämtat sig och stått för väldigt fina insatser senaste tiden mot bland annat Malmö FF och AIK. Samtidigt är det 4 poäng ner till kvalplatsen och det är hård kamp mellan de allsvenska lagen. Henrik Rydström berättar att man är hungriga efter mer och inte på något sätt är nöjda med den poängskörden man fått hittills. 

– Vi har interna målsättningar, men de kallas för interna eftersom de förväntas hållas inom gruppen. Så jag kan inte yppa något, haha. Men det är klart att vi både placeringsmässigt och poängmässigt ej är nöjda. Men vi pratar mer om vilka faktorer vi måste förbättra rent prestationsmässigt än vilken placering vi strävar efter. En sådan sak är jämnheten. Både i enskilda matcher och i matcher i följd.

Viktor Elm har berättat i tidigare intervjuer att han tycker att spelarna generellt måste kunna ställa högre krav på varandra efter förluster och sämre insatser. En fråga som varit på tapeten under en längre tid och som Rydström menar på är en av föreningens absolut viktigaste frågor i dagsläget.

– Det är givetvis ett ansvar som varje individ har. Att dels själv alltid bidra med sitt totala engagemang och dels att kräva av andra att göra detsamma. Men för mig är det en föreningsfråga. Det börjar högst upp och sipprar sedan nedåt i systemet. För mig är det en av våra viktigaste frågor – vilken ambitionsnivå har vi i föreningen? Hur hängivna är vi? Hur hårt vill vi jobba?

Antonsson lämnade innan återstarten av Allsvenskan för Leeds United. Efter detta har Kalmar FF fått jobba hårt för att hitta ett spel som fungerar även i livet efter Marcus Antonsson. 

 – Vi har försökt att hitta nyanser i vårt spel där spelare fått aningen annorlunda roller och därmed skapat möjligheten för att nya sidor ska framträda. Som exempelvis att mer tydligt ha tre centrala mittfältare som växlar positioner. Men Marcus kommer givetvis saknas, inte minst för hans vilja och attityd att alltid söka mål och målchanser.

 – Vi känner i dagsläget att vi har individuell skicklighet som ställer till problem för i princip alla lag vi möter. Motståndarna får slita för att ta bollen ifrån oss. Samtidigt vill vi hota mer i vårt spel än vad vi gör för tillfället. Både med löpningar och passningar, säger Henrik Rydström. 

Nu på måndag väntar nästa uppgift för Kalmar FF då Djurgårdens IF kommer på besök till Guldfågeln Arena. Och Henrik Rydström förväntar sig ett offensivt och hungrigt Kalmar FF i den matchen. 

– Förhoppningsvis får vi se totalfotboll med attackvåg efter attackvåg. Det är målet! Sedan får vi se hur nära det målet vi kommer…

Hjärtligt välkomna till Guldfågeln Arena på måndag när Kalmar FF tar emot Djurgårdens IF. Dina biljetter till matchen köper du på http://kalmarff.ebiljett.nu/

Annons